Γρηγόρης Βαλτινός: «Είναι καιρός να κοιτάξουμε το πνεύμα και την αισθητική μας»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε πώς βλέπει το μέλλον της τηλεόρασης και του θεάτρου όπως επηρεάζονται από την οικονομική κρίση.

«Σίγουρα τα πράγματα δυσκολεύουν, δεν υπάρχει πλέον τηλεόραση, δύο –τρία σήριαλ και αυτά κωμωδίες. Δεν μπορεί να γίνει κάτι πιο ποιοτικό, πιο απαιτητικό, πιο χρήσιμο, πιο ωφέλιμο. Νομίζω ότι οι κρίσεις σε όλες τις εποχές ήταν ευκαιρίες για συνειδητοποίηση για βελτίωση, έτσι πρέπει να είναι και τώρα. Πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα και πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί και πιο ποιοτικοί.

Είναι εποχή που πρέπει να κοιτάξουμε και το πνεύμα. Διαφορετικά αυτό που λέγαμε παλιότερα και λίγο αστειευόμενοι ότι οι Έλληνες είναι "τριτοκοσμικοί", εάν δεν προσέξουμε, φοβάμαι ότι θα μας ακολουθεί ως ιδιότητα. Αν, λοιπόν, δεν εκμεταλλευθούμε την κρίση ώστε να τη στρέψουμε προς όφελός μας, τότε θα ανήκουμε ουσιαστικά στον Τρίτο Κόσμο. Γιατί αυτό δε συμβαίνει όταν έναν λαός δεν εξελίσσεται, δεν έχει πρόσβαση στη γνώση, χάνει την αισθητική του;», δήλωσε στο «biscotto».

Keywords
Τυχαία Θέματα