Γιώργος Αυτιάς: «Με τον πρώτο μου μισθό ως δημοσιογράφος, έτρεξα να αγοράσω ένα μπουφάν και ένα τζιν»

Ο Γιώργος Αυτιάς μίλησε για τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία αλλά και πώς ένιωσε με τα πρώτα του χρήματα που πήρε από αυτή την δουλειά.

 

«Μην ξεχνάτε ότι η δημοσιογραφία ήταν και είναι ένα επάγγελμα από το οποίο δεν πληρώνεσαι το πρώτο διάστημα. Για να καταφέρω να επιβιώνω και να μπορώ να πληρώνω το ενοίκιό μου συνέχισα τα ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ ξεκίνησα να πηγαίνω στη διαλογή του ΠΡΟ-ΠΟ για να βγάζω τα έξοδά μου. Τα πρώτα μου λεφτά ως δημοσιογράφος τα πήρα το 1977. Ήταν θυμάμαι 9.000 δραχμές το μήνα, κάτι φοβερό για μένα. Με το που τα πήρα στα χέρια

μου, έτρεξα να αγοράσω ένα μπουφάν και ένα τζιν. Στη συνέχεια, η μία δουλειά έφερε την άλλη. Πάντα είχα στο μυαλό μου το ''ό,τι κι αν κάνεις σ' αυτή τη ζωή το βρίσκεις μπροστά σου''. Γι' αυτό προσπαθούσα όχι μόνο να είμαι καλός σ' αυτό που κάνω αλλά να είμαι και έντιμος. Όταν εργαζόμουν στο περιοδικό "Επίκαιρα", έκανα τέσσερα θέματα το μήνα και πληρωνόμουν 10.000 δραχμές. Όταν λοιπόν κάποιο μήνα έγραψα μόνο δύο κείμενα, είπα ότι έπρεπε να μου δώσουν 5.000. Ο τότε διευθυντής μου, Στάμος Ζούλας, έδωσε εντολή να πάρω αύξηση. Στην πορεία μου όλα έπαιξαν ρόλο, ωστόσο υπήρξαν άνθρωποι που με βοήθησαν και με στήριξαν, όπως ο Νάσος Αθανασίου, η Φωτεινή Πιπιλή και οι άνθρωποι του ANT1. Τώρα πάντως που τα χρόνια έχουν περάσει, διηγούμαι στα παιδιά μου το πώς έφτασα μέχρι εδώ σαν παραμύθι. Και κάθε φορά σκέφτομαι πως δεν είχα σκοπό να γίνω δημοσιογράφος για να βγάλω λεφτά. Ήθελα απλά να κάνω κάτι για να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία», δήλωσε στο περιοδικό Glam.

Keywords
Τυχαία Θέματα