Γιάννης Σαββιδάκης: Αποκαλύπτει τη δύσκολη περίοδο που βίωσε οικονομικά

Ο Γιάννης Σαββιδάκης με αφορμή την οικονομική κρίση εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της τη δύσκολη περίοδο που βίωσε οικονομικά στα 25 του χρόνια.

 

Πολλοί Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σήμερα και ρωτήθηκε αν υπήρξε περίοδος που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά

«Σαφέστατα. Αυτό είναι, νομίζω, κληρονομιά. Το να έχεις περάσει άσχημα είναι πολύ καλό, αν έχεις τη νηφαλιότητα, αν είσαι προσγειωμένος και ισορροπημένος άνθρωπος και δεν ξεχάσεις από πού προέρχεσαι. Εγώ γεννήθηκα από δύο ανθρώπους, οι οποίοι ήταν μαχητές της ζωής». Και συνέχισε:

«Στην ηλικία των είκοσι πέντε ετών. Πέρασα έναν χρόνο πολύ δύσκολα. Όμως και στα είκοσι ένα μου θυμάμαι ότι έφυγα για την Αμερική με 250 δολάρια στην τσέπη, για να πάω να παίξω με ένα γκρουπ».

Πώς κατάφερε να τα βγάλει πέρα; Δεν φοβήθηκε ότι δεν θα τα κατάφερνε; «Δούλευα. Ήμουν εργάτης. Φτιάχναμε τζάκια, καμινάδες σε εξωτερικούς τοίχους, καθάριζα σπίτια και τις Κυριακές δούλευα σε έναν φούρνο, όπου έκανα cheese cake. Στην Αμερική εργαζόμουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Έμεινα δύο χρόνια. Μετά πήγα στην Ολλανδία, όπου τραγουδούσα και έπαιζα σε διάφορα ελληνικά εστιατόρια. Θυμάμαι, τραγουδούσαμε και οι Έλληνες μετανάστες χόρευαν και μας πέταγαν τα μάρκα και τα φιορίνια αναμμένα με φωτιά. Όλες οι εμπειρίες είναι καλές, αν δεν στοιχίζουν στην υγεία σου». Όσο για το αν σήμερα βιώνει την κρίση είπε: «Αλίμονο μου αν έλεγα ότι δεν τη βιώνω. Τη ζω σε καθημερινή βάση και όχι μόνο μέσω εμού ή της οικογένειάς μου, αλλά και μέσω της ζωής των φίλων μου, των συγγενών μου, των ανθρώπων που περπατάνε γύρω μου», δήλωσε στην Espresso.

Keywords
Τυχαία Θέματα