Φώτης Σεργουλόπουλος: «Η απόκτηση ενός παιδιού ήταν μέσα στις επιθυμίες μου»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε και εξακολουθεί να έχει όνειρα.

Κάποια από αυτά κατάφερε να τα κάνει πραγματικότητα. Το τι θα πει ο κόσμος ήταν κάτι που δεν τον ενδιέφερε και το απέδειξε με την απόκτηση του παιδιού.
«Προσωπικά δεν με αφορά η κοινωνία. Ως παρατηρητής, όμως, διαπιστώνω ότι σε αυτά τα θέματα η κοινωνία κοιτάζει μπροστά. Δημιουργείται σταδιακά η αίσθηση της ελευθερίας ότι μπορεί ο καθένας να κάνει την επιλογή που τον αντιπροσωπεύει.

Εν ολίγοις, δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα ανήκει στη Μέση Ανατολή», εξήγησε στον Ελεύθερο Τύπο και συνέχισε: «Όταν ήμουν μικρός σκεφτόμουν: «Θεέ μου, ας μη φτάσω στα 50 και δεν έχω κάνει αυτά που θέλω να κάνω». Η απόκτηση ενός παιδιού, για παράδειγμα, ήταν πάντα μέσα σας επιθυμίες μου. Νομίζω πως οι γονείς μου ήταν η έμπνευση μου. Το σπίτι και η οικογένεια μου ήταν ένα όχημα που με άφησε να βάλω μπροστά τη μηχανή και να ταξιδέψω με την άνεση που ταξίδεψα έως τώρα. Θυμάμαι, είχα δει ένα όνειρο μόλις πέθανε η γιαγιά μου την ονειρεύτηκα λοιπόν να μου λέει: «Τρέχα, αγόρι μου, τρέχα». Αυτή η ονειρική εικόνα συνοδεύει όλη τη νοοτροπία της οικογένειας μου. Είχαν πάντοτε αυτή τη διάθεση απέναντι μου, σε κάθε μου επιλογή. Ήταν ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι που υποστήριζαν τα όνειρα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα