«Άναψέ με» 15 Απριλίου στους κινηματογράφους!

Η ντοκιμαντερίστρια Γιάνικε Σίσταντ Γιάκομπσεν γράφει και σκηνοθετεί την πρώτη της ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της βραβευμένης νορβηγίδας συγγραφέως Όλαουγκ Νίλσεν.

Με τα βραβεία σεναρίου στο Tribeca Film Festival και καλύτερου σκηνοθετικού ντεμπούτου στο φεστιβάλ της Ρώμης, το "Άναψέ με" παρακολουθεί την σεξουαλική αφύπνιση της δεκαπεντάχρονης αιθέριας Άλμα, η οποία παραπαίει ανάμεσα στη βαρετή πραγματικότητα της μικρής της πόλης και ερωτικές φαντασιώσεις

με το ωραιότερο αγόρι του σχολείου.

Η Άλμα είναι δεκαπέντε χρόνων και ζει σε μια ασήμαντη κωμόπολη, χαμένη στα φιόρδ της Νορβηγίας. Είναι ερωτευμένη με τον Άρτουρ, τον ωραίο του σχολείου και το μόνο που θέλει, είναι να κάνει σεξ, σεξ, σεξ. Περνάει ώρες τηλεφωνώντας σε ροζ γραμμές, φέροντας τη μητέρα της σε απελπισία. Κυρίως όμως χάνεται σε ονειροπολήσεις και φαντασιώσεις, που πολλές φορές δυσκολεύεται να διαχωρίσει από την πραγματικότητα. Όταν μια συνάντηση με τον Άρτουρ καταλήγει σε παρεξήγηση, η Άλμα γίνεται ο περίγελως του σχολείου της και οι φίλες της την εγκαταλείπουν. Τι θα κάνει η Άλμα στη ζωή της;

Η ιστορία:

Το "Άναψέ με" εκτυλίσσεται σε μια κλασική απομακρυσμένη κωμόπολη της δυτικής Νορβηγίας, όπου ζουν η πρωταγωνίστρια Άλμα, η καλύτερή της φίλη η Σάρα, η γκοθού της περιοχής, και η δίδυμη αριστοκρατική αδελφή της, η Ίνγκριντ. Και οι τρεις τους μισούν τη ζωή σ' αυτό το βαρετό μέρος, και η Άλμα βρίσκει διέξοδο στο αχαλίνωτο τηλεφωνικό σεξ επί πληρωμή στο πάτωμα της κουζίνας – μέχρι να τη βρει η μητέρα της, που μοιάζει να τα έχει χάσει τελείως με τη συμπεριφορά της κόρης της και τους αστρονομικούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς.

Όταν η Άλμα βγάζει το σκύλο της βόλτα, συναντάει τον Άρτουρ, το γόη του σχολείου. Δε λένε και πολλά, πέρα από το γεγονός ότι και οι δύο θα πάνε σ' ένα σχολικό πάρτι που θα γίνει σε λίγες μέρες. Από τη στιγμή αυτή και μετά, ο Άρτουρ μετατρέπεται σε κεντρική φιγούρα στις εντονότατες σεξουαλικές φαντασιώσεις της Άλμα.

Η Άλμα ζητάει τη βοήθεια της Μαρία, της εικοσάχρονης αδελφής της Σάρα και της Ίνγκριντ, προκειμένου να αγοράσει το σωστό φόρεμα για το πάρτι. Η Μαρία σπουδάζει στο Όσλο και αποτελεί το πρότυπο της Άλμα, καθώς η Μαρία της εξηγεί ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος και πολύ πιο ενδιαφέρων έξω από τη μικρή, ανιαρή τους πόλη. Προς το παρόν όμως, η Άλμα και οι φιλενάδες της πρέπει να συμβιβαστούν με το να πίνουν μπίρα κρυφά, στις στάσεις του λεωφορείου και στα τρισάθλια σχολικά πάρτι.

Καθώς η Άλμα το σκάει έξω από το πάρτι για να πιει μπίρα, ο Άρτουρ την ακολουθεί, και χωρίς καμία προειδοποίηση βγάζει έξω το πέος του και το ακουμπάει στο μηρό της. Η Άλμα τα χάνει και μην ξέροντας τι να κάνει, το λέει στη Σάρα και την Ίνγκριντ. Η Ίνγκριντ όμως, που είναι επίσης κρυφά ερωτευμένη με τον Άρτουρ, αφήνει να διαρρεύσει σε όλο το σχολείο ο παράλογος ισχυρισμός της Άλμα. Ο Άρτουρ, φυσικά, αρνείται τα πάντα, γεγονός που κάνει την Άλμα επιεικώς ρεζίλι – ειδικά όταν της κολλάνε το παρατσούκλι "Dick-Alma".

Σύντο

Keywords
Τυχαία Θέματα