Αϊβάζης – Νικολαϊδου: Είναι δύσκολο το θέατρο σε περίοδο κρίσης;

Ο Γιάννης Αϊβάζης και η Κάτια Νικολαϊδου μιλούν σε πρόσφατη συνέντευξη του για την κρίση και πόσο έχει επηρεάσει το θέατρο.

«Το ισχυρίζομαι χρόνια και ίσως κάποιοι διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά το θέατρο δεν γνωρίζει κρίση. Ο κόσμος αγαπάει το θέατρο και πηγαίνει να βλέπει παραστάσεις. Αυτό που κάνει δύσκολο το θέατρο

γενικά, με την έννοια να υπάρχει μεγάλη πληρότητα στις σκηνές, είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα ζει πάντα σε μια υπερβολή που ζούσε χρόνια! Το Λονδίνο και η Αμερική έχουν ελάχιστα θέατρα, η Αθήνα μετράει, αν δεν κάνω λάθος, 470 σκηνές. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ναι μεν, το κοινό έχει την επιλογή να πάει να δει ό,τι θέλει, αλλά όμως το θέατρο δεν μπορεί να συντηρηθεί», λέει ο Γιάννης Αϊβάζης στο περιοδικό Hello ενώ η Κάτια Νικολαϊδου συμπληρώνει: «Ευτυχώς, ο κόσμος ξαναγύρισε στα θέατρα, διότι προφανώς δεν έχει κάτι καλύτερο και φθηνότερο για να τον διασκεδάσει πια. Μια καλή θεατρική παράσταση τον βοηθάει να ξεφύγει από τα άγχη, την καθημερινότητα και απ' όλη αυτήν τη μιζέρια. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό με την τηλεόραση, διότι δυστυχώς, δεν έχουμε καλή τηλεόραση. Κι αυτό το λέω με μεγάλη λύπη, διότι την τηλεόραση την αγαπώ και μ' έχει βοηθήσει πολύ σε διάφορα επίπεδα και δεν κρύβω ότι μου λείπει κιόλας. Δυστυχώς όμως, πρέπει να έχουμε υπομονή, διότι χρειάζεται χρόνος για να γυρίσει. Η τηλεόραση αυτήν τη στιγμή έχει μια βαθιά πληγή. Ευτυχώς όμως ο κόσμος έχει στραφεί στο θέατρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα