Penelope Cruz: «Ανυπομονώ να υποδυθώ έναν χαρακτήρα με ελληνική προφορά»

Αληθεύει ότι έχουν προτείνει στην Penelope Cruz να κάνει ταινία για την Ελλάδα;

«Όχι ακόμα, αλλά μακάρι να το κάνει σύντομα. Πάνε δέκα χρόνια από τα γυρίσματα στην Ελλάδα και ανυπομονώ να υποδυθώ έναν χαρακτήρα με ελληνική προφορά» τόνισε στο Πρώτο Θέμα. Αφότου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», έχει έρθει ξανά στην Ελλάδα; «Φυσικά, και θέλω να συνεχίσω να έρχομαι. Αγαπώ την Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλά νησιά που θα ήθελα να επισκεφτώ, στα οποία δεν έχω πάει ακόμη - αν και αγαπώ ιδιαίτερα την Κεφαλονιά, είναι υπέροχο μέρος. Έχω αφήσει ένα κομμάτι μου εκεί.»

Θα δεχόταν να παίξει σε μια ταινία με Έλληνες συντελεστές; «Αν με πείσει η δουλειά τους είμαι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία. Με τον Σέρτζιο Καστελίτο, για παράδειγμα, όταν με είχε ζητήσει για το «Γεννημένοι ξανά», δέχτηκα να συνεργαστώ επειδή με έπεισε μέσα από το έργο του. Μπορούσε να μου δώσει τα εφόδια να αντιμετωπίσω έναν απαιτητικό ρόλο σε μια γλώσσα που δεν γνώριζα.»

Έχει υποδυθεί ρόλους στην ισπανική, στην αγγλική, στη γερμανική, στην ιταλική, ακόμη και στην ελληνική γλώσσα. Ποιο είναι το μυστικό; «Στα ελληνικά δεν τα είχα καταφέρει, δεν είχα βρει τον ρυθμό και την προφορά και έπειτα από τόσο καιρό είμαι βέβαιη ότι δεν απέδωσα σωστά την πραγματική προφορά της Πελαγίας στο «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι». Εάν γνωρίζεις αγγλικά είναι εύκολο να μιμηθείς προφορές από διάφορα μέρη, όταν όμως γυρίζαμε το «Μαντολίνο» δεν γνώριζα καθόλου ελληνικά, ενώ και τα αγγλικά μου ήταν ακόμα απαράδεκτα.»

Είναι Ισπανίδα και η πατρίδα της, όπως και η Ελλάδα, βρίσκεται σε κρίση. Πόσο την απασχολεί το ζήτημα; «Είναι αδύνατο να μην επηρεαστείς ή να μην ανησυχήσεις. Αν έχεις ένα μυαλό που δουλεύει ή μια καρδιά που νοιάζεται και δεις το μέλλον των νέων ανθρώπων, είναι συνταρακτικό. Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να μιλήσουμε για ένα τόσο μεγάλο θέμα σε μια συνέντευξη. Είναι πολύ εύκολο να χειραγωγήσεις τον κόσμο με τις λέξεις και οι δικές μου λέξεις δεν είναι πιο σημαντικές από οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου. Επίσης νιώθω ότι έχω το δικαίωμα να εκφραστώ, γενικώς όμως προσέχω τι λέω για τόσο σημαντικά θέματα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα