Βελιώτης, Coti & Ilios σε γνώριμα λημέρια

Νίκος Βελιώτης, Coti K & Ilios, τρεις από τους πιο σημαντικούς εκφραστές της ελληνικής έκφρασης του πειραματικού ήχου, εξελίσσουν τη σύμπραξη υπό το όνομα Mohammad και επισκέπτονται – για μια ακόμη μυστικιστική περφόρμανς / διαλογισμό – τα λημέρια από τα οποία ξεκίνησαν.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2011, αναρωτιόμασταν “Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Mohammad με τα κουλουβάχατα“, σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, η απορία παραμένει. Το mixtape.gr μίλησε με τους “ερευνητές της ενδοδιαμόρφωσης” αναφορικά με το επερχόμενο live

αλλά και τα μελλοντικά τους πλάνα.

“H ενδο-διαμόρφωση αποτέλεσε ένα πρώτο επίπεδο στο οποίο συντάχθηκαν αρχικά οι μη μουσικές φόρμες. Στις ζωντανές εμφανίσεις μας ήταν το κύριο συστατικό το οποίο εξελίχθηκε με την εισαγωγή “σκοτεινών” ήμι-μελωδικών στοιχείων που αποτυπώθηκαν για πρώτη φορά στο Roto Vildblomma και κορυφώθηκαν στο Spiriti. Ως Mohammad δουλεύουμε ακατάπαυστα σε εβδομαδιαία βάση και αυτό που κρατάει ακμαία την αναζήτηση  είναι η μη ύπαρξη συγκεκριμένης κατεύθυνσης“, δηλώνουν οι οικοδεσπότες της βραδιάς, δίνοντας μας μια αίσθηση ασφάλειας αλλά παράλληλα εξάπτοντας τη φαντασία του μέσου ακροατή αναφορικά με την αναζήτηση συγκεκριμένου καλλιτεχνικού προσανατολισμού, σε μια κοινωνικά αποπροσανατολισμένη συγκυρία, όπου η καλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί προνόμιο και ψυχολογικό έρεισμα.

Οι Mohammad αποτελούν την πιο πλήρη εκδοχή σχήματος ζωντανής περφόρμανς, με μια προσωπική μικρή ένσταση, αναφορικά με το interface και την παρουσίαση της δράσης κατά τη διάρκεια του live. Ερωτηθέντες σχετικά με την εξέλιξη στον τομέα της live παρουσίασης κατά τη διάρκεια της περφόρμανς, μας αποκάλυψαν ότι “Δουλεύουν ήδη σε διαφορετικές εκδοχές ζωντανής παρουσίασης, αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν κάτι την παρούσα στιγμή και ότι το αποτέλεσμα θα φανεί σε μελλοντικά live.” Στην πραγματικότητα όμως, η μη ύπαρξη ενεργητικής σκηνικής παρουσίας – κατά πολλούς απόλυτα ταιριαστή στη νωχελική σκηνική δράση της παρούσας σύμπραξης – αποτελεί συνειδητή επιλογή, καθώς δηλώνουν ότι “Θα μπορούσαν να μην παίζουν καν μπροστά στο κοινό, αλλά έχουν επιλέξει μια εικόνα που δεν εστιάζει στο μουσικό παίξιμο παρά δίνει χώρο στον ήχο.“

Oι MOHAMMAD θα κλείσουν τον φετινό κύκλο των live  τους στην Ελλάδα (μετά την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη) με μία εμφάνιση στην Knot Gallery στις 14 Οκτωβρίου. Η μουσική των MOHAMMAD είναι μια εξερεύνηση πάνω στην ενδοδιαμόρφωση και τις χαμηλές συχνότητες. Συγχρόνως είναι μονολιθική, πλούσια σε συνηχήσεις και σκοτεινές μελωδίες. Μέχρι τώρα μετρούν 2 κυκλοφορίες στην ανεξάρτητη “Antifrost”, τo  CD “Roto Vildblomma” [CD] και το συλλεκτικό κουτί με 3 δίσκους βινυλίου “Spiriti”.

Οι MOHAMMAD είναι οι Νίκος Βελιώτης, Coti & ILIOS. Σαν MOHAMMAD λειτουργούν από το 2009. Μέχρι τώρα έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ελβετία και F.Y.R.O.M. Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις στην Γερμανία και την Δανία τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Βάλε τ’ακουστικά σου και πάρε μια γεύση από “Spiriti”:

<
Keywords
Τυχαία Θέματα