Βάλτε το ποδήλατο στη ζωή σας

11:19 5/12/2011 - Πηγή: Mixtape

Το Βicycle Film Festival, το επιδραστικότερο ποδηλατικό φεστιβάλ στον κόσμο, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αθήνα από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη τότε ποδηλατική

κουλτούρα μέσα από την μουσική, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο, ταξιδεύει πλέον σε 27 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο και επισκέπτεται την πόλη μας με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Φυσικά εμείς ως ακούλτουροι, κατά κύριο λόγο, κάτοικοι της πιο αφιλόξενης – για τα ποδήλατα – πόλης ανάμεσα στις κοινωνίες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, μη έχοντας εντάξει ακόμη στην καθημερινότητά μας το ποδήλατο και τα συν αυτό, δε νομιμοποιούμαστε με κανένα τρόπο να μιλάμε για εναλλακτικές μορφές διαβίωσης και εξέλιξης, σε μια αστική κοινωνία του 21ου αιώνα που «απαγορεύει» τη χρήση ποδηλάτου στην πόλη. Οι οπισθοδρομικές τακτικές των καθήδην αρμοδίων, ωστόσο, και η δική μας έμφυτη άρνηση για αλλαγή (βλέπε πολιτική εκπροσώπηση) δεν αποτρέπουν – ευτυχώς – τους διοργανωτές του bicycle film festival να μας τροφοδοτούν με εικόνες και να μας δανείζουν ιδέες αναφορικά με το τι γίνεται αλλά και τι θα μπορούσε να γίνει σε κοινωνικές δομές γύρω μας που είτε έχουν υιοθετήσει την ποδηλατική κουλτούρα είτε αγωνίζονται καθημερινά, έτσι ώστε να εμφυτεύσουν ένα κομμάτι αυτής στη σύγχρονη καθημερινότητα.

Έτσι, το πιο κουλ και φανταχτερό φεστιβάλ της πόλης, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει τις προβληματικές και τις «μοντερνιστικές» του απόψεις μας προσκαλεί σε μια επιλογή από τις καλύτερες ποδηλατικές ταινίες της χρονιάς. Συνολικά θα προβληθούν 53 μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που θα μας οδηγήσουν σ’ ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τις πίστες keirin της Ιαπωνίας μέχρι τις κορυφές των Άνδεων και από τους χωμάτινους δρόμους της Γκάνα στην Αφρική μέχρι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν animation, μουσικά video και μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες των 11 χρόνων του BFF ενώ οι παράλληλες δράσεις του event θα εμπλουτιστούν με εικαστικές εκθέσεις, νυχτερινές ποδηλατοβόλτες, επαγγελματικές και μη – free style – επιδείξεις, εναλλακτικά masterclasses και μπόλικες τούμπες. Όλες οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν και η γενική είσοδος στις προβολές κοστίζει 5 €.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.bicyclefilmfestival.com/athens

Φήμες θέλουν τον Δήμο Χαλανδρίου να έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εισαγωγής του Παρισινού συστήματος Velib’ με την ελεύθερη χρήση ποδηλάτων – κυριότητας του δήμου – στους ήδη υπάρχοντες ποδηλατόδρομους της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα