Συνεργασία της χρονιάς ως τώρα: Grouper και The Bug μαζί

12:57 12/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Αμφιβάλλω αν κανείς μουσικόφιλος συμμερίζεται τον ενθουσιασμό μου και την περιέργεια για το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του The Bug, κατά κόσμον Kevin Martin με την μουσικό που κινείται σε πιο πειραματικά μονοπάτια Grouper aka Liz Harris.

Η Harris έχει το διαμορφώσει το δικό της βουτηγμένο στην παραμόρφωση drone/folk/noise/ambient ιδίωμα και από το 2005 που εμφανίστηκε δε σταματά να εξελίσσεται διαρκώς. Η μουσική της πορεία κορυφώθηκε το 2011 με το πολύ

καλό διπλό Α Ι Α (Alien Observer & Dream Loss).

O ήχος του The Bug, όπως αποκρυσταλλώθηκε στο London Zoo του 2008 (καλύτερος δίσκος της χρονιάς κατ’ εμέ, αλλά και για το “πολύ” Wire), είναι πολυ πιο επιθετικός μουσικά και αποκαλυπτικός στη θεματολογία του, ενώ στη ζοφερή ατμόσφαιρα του δίσκου μεγάλο ρόλο έπαιξε και η επιλογή των φωνητικών (πχ. Flow Dan και Warrior Queen). Bέβαια ο Kevin Martin στις άλλες δουλειές του εξερευνά ambient (όσο και dub φυσικά) περιοχές, ειδικά σαν King Midas Sound.

O The Bug έγραψε τα ακόλουθα στο twitter του:
“Spent the last two weeks writing sketches/demos for forthcoming collaboration between me and Grouper for the upcoming Ninja Tune Bug album.”

Περιμένουμε λοιπόν με περισσή ανυπομονησία τους καρπούς της συνεργασίας αυτής.

Grouper – ‘Alien Observer’ [official video]

The Bug – ‘Skeng’ [Official video]

Keywords
Τυχαία Θέματα