Οι In Trance 95 στο πρώτο live τους για το 2012

13:15 19/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι επαναδραστηριοποιημένοι In Trance 95 – το ντουέτο δηλαδή των Alex Μαχαίρα και Νίκου Βελιώτη – θα εμφανιστεί αυτό το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. ξεκινώντας έτσι το 2012 για το συγκρότημα, μία χρονιά που τους βρίσκει στην διαδικασία ολοκλήρωσης του νέου τους album.

Οι In Trance 95 σχηματίστηκαν πίσω στο 1988 διομορφώνοντας τον προσωπικό ήχο του συγκροτήματος χρησιμοποιώντας φορητά αναλογικά synthesizers και drum machines και υπήρξαν ίσως το πρώτο καθαρά ηλεκτρονικό ελληνικό group.

Το

πρώτο τους single “Desire To Desire / Brazilia” θεωρείται πια κλασικό του είδους ενώ στα 2 albums που κυκλοφόρησαν πειραματίστηκαν και με την πρωτοπόρα τότε – το 1990 -91 – τεχνολογία των samplers και sequencers, παντρεύοντας το minimal synch pop με το πρώιμο electro.  Το 1992 ο Νίκος Βελιώτης αποχώρησε από το σχήμα, και έως το 1996 ο Alex Μαχαίρας πορεύτηκε σε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις μαζί με τον Γιώργο Γερανιό.

Η επανασύνδεση των In Trance 95 με το αρχικό line up Μαχαίρας/Βελιώτης ήρθε τον Απρίλιο του 2010 ως ITENEF, χάρη στη πρόσκληση του ex-Depeche Mode Alan Wilder, για να ανοίξουν τη συναυλία των Recoil στην Αθήνα.

Σχεδόν ταυτόχρονα υπογράφουν στη Νεουρκέζικη εταιρεία Minimal Wave με την οποία η πρώτη τους κυκλοφορία είναι το άλμπουμ “Cities Of Steel And Neon” (MW029 Οκτώβριος 2011) που βασίζεται στα early tapes της πρώτης περιόδου του 1988 και 1989 που είναι και η πιο αντιπροσωπευτική του ήχου τους, ενώ είναι και ενα απο τα 12 σχηματα που θα περιέχονται στη συλλογή MINIMAL WAVE TAPES VOL.2 η οποία θα κυκλοφορήσει από το σπουδαίο δισκογραφικό label του Peanut Butter Wolf, Stones Throw Records.

Μέσα σε όλο το 2011, οι In Trance 95 ετοιμάζουν το νέο τους άλμπουμ, που θα ολοκληρώσουν μέσα στο 2012. Απο αυτή τη νέα δουλειά, ένα πρώτο δείγμα είναι το κομάτι “Wave (Are We Alone)” που οπτικοποίησαν γυρίζοντας το αντίστοιχο video clip που κυκλοφόρησε τις αρχές της χρονιάς που μόλις πέρασε.

Η τωρινή εμφάνιση στο six d.o.g.s. θα βασιστεί σε ολοκαίνουργιο υλικό του επερχόμενου άλμπουμ τους και παλαιότερου απο το “Cities Of Steel And Neon” δηλαδή της πρώτης περιόδου του γκρουπ.

To live θα ξεκινήσει στις 21:30 και η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα