Μια παράσταση για όσους αγαπούν να μισούν τις γιορτές στο 104



Δύσκολη η Καλικαντζαρική…

Σαν ειδική παραγγελία φέτος τις γιορτές το 104 παρουσιάζει μια γιορτινή «παιδική» παράσταση μόνο για ενήλικες που… αγαπάνε να μισούν τις γιορτές (και τα παιδιά).

Ξέρεις, όχι «μισούν» μισούν, αλλά που δεν ντρέπονται να παραδεχτούν ότι μερικές φορές τους τη δίνει στα νεύρα όλο αυτό το κόκκινο-πράσινο καταναλωτικό όργιο που έχει συνδεθεί με τη χριστουγεννιάτικη χαρά και οι ατελείωτες παιδικές κακομαθημένες τσιρίδες στην ουρά για το τόσο δημοφιλές μπούτι-κάθισμα άλλο ένα Αη-Βασίλη μέσα στα εμπορικά.

Ή τουλάχιστον να κάτσουν μιάμιση απολαυστική

ώρα μέσα στο θέατρο να ακούσουν τις ένοχες μπουχτισμένες εξομολογήσεις δυο σύγχρονων ξιπασμένων (και πολύ άνεργων) ηθοποιών που η ανάγκη τους έφερε φέτος τα χριστούγεννα να πιάσουν εποχιακή δουλειά σαν… καλικαντζαράκια στο Macy’s της Νέας Υόρκης!

Η γνωστή ιστορία των κυνικών νέων της μεγαλούπολης που ανακαλύπτουν το μαγικό νόημα των γιορτών; Σίγουρα όχι.

Ο Αντώνης Γκρίτσης και η Χριστίνα Παπαδάκη (η οποία υπογράφει μαζί με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Φραγκιόγλου και την απόδοση στα ελληνικά του θεατρικού έργου) γεμίζουν πειστικά με πικρόχολη λατρεία και ένα γνώριμο σνομπισμό-καθρεφτάκι τους ρόλους (και τα λατρεμένα λουσάτα πολύχρωμα κουστούμια) των δυο καλικαντζαρακίων.

Καθώς περνάνε από πόστο σε πόστο του εμπορικού, σαν τους σταθμούς του Σταυρού, ξαναζουν τις απολαυστικές ημιαυτοβιογραφικές ιστορίες του συγγραφέα David Sedaris (από την θητεία του ως καλικάντζαρος στο ίδιο υπερκατάστημα) με καυστικά ανέκδοτα για τους διαδρόμους με εμετούς, τους πιασοκώλιδες ΑηΒασίλιδες των εμπορικών και πολύ, πολύ βρισίδι στα νωχελικά αμερικανάκια.

Μαζί, βγάζουν επί σκηνής και όλο τους το φαρμάκι πάνω στο «πνεύμα των γιορτών» και την αληθινά ξωτική Μελεντίνη που παίζει ζωντανά κάπως πειραγμένα τραγούδια των γιορτών.

Και αν τυχόν μέχρι το τέλος της παράστασης έχετε νιώσει και λίγο σα να βρήκατε το αληθινό πνεύμα των γιορτών μέσα στη ψευτιά των αμπαλάζ, σσσσσ, θα μείνει το δικό μας μυστικό!

Υ.Γ. ΜΗΝ πάτε τα παιδιά σας, εκτός αν θέλετε να μάθουν τι πραγματικά σκεφτόμαστε μερικές φορές για αυτά μέσα στις γιορτές – και δεν κάνει



Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου, των D. Sedaris και J. Mantello

διασκευή – απόδοση στα ελληνικά : Χριστίνα Παπαδάκη – Δημήτρη Φραγκιόγλου
σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
μουσική και τραγούδι: Μελιτίνη
φωτογραφίες: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Info
Μόνο για 6 παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 7.00 μ.μ.
22 και 23, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2012 και 5,6 Ιανουαρίου 2013
Γενική είσοδος : 10 ευρώ

104-κεντρική σκηνή
Eυμολπιδών 41, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3455020
E-mail:[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα