λάθως εποχή

13:13 27/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Τον τελευταίο χρόνο όλο και κάπου θα έχει παρει το μάτι σου κάποιο «λάθως» να στολίζει έναν αθηναικό τοίχο, κάπου αναμεσα στις ρεκλάμες πολιτικού περιεχομένου και μη. Πότε μόνο του, πότε συνοδευόμενο από κάποιο street art έργο,  το «λάθως» ακολουθεί την περπατημένη του «βασανίζομαι» και επιδρά στο μάτι και στο μυαλό με το ανορθόγραφο και αυτοσαρκαστικό του ύφος. Ερμηνείες έχουν δωθεί πολλές, από σαρκαστικες εως σουρεαλιστικές, μετατρέποντας το «λάθως» σε εναν αστικό μύθο στο οποίο ο καθένας τελικά μπορεί να δεί την δική του αλήθεια και εκδοχή

κοιτάζοντας πίσω από τα δικά του λάθη και όχι μόνο.

Το Stigma Lab διαλέγει την πιό «λάθως εποχή», συλλεγει όλες αυτες τις σκέψεις, τους προβληματισμούς,  τις ερμηνείες και τους δίνει σάρκα κα οστά, μετατρέποντας το «λάθως» απο αινιγματική έννοια σε «γεγονός, ύφος, παρουσία».  Από την 1η Ιουλίου λοιπόν η «λάθως εποχή» θα στεγάζεται στον πειραματικό χώρο εκφρασης ιδεών και έργων του Stigma Lab, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιονδήποτε κάτοικο αυτής της πόλης οχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά και να εκφράσει ανοιχτά την ενδεχομένως προσωπική του θεωρεία γυρω από την ιδέα του λάθους και ειδικότερα της εποχής . Την προσπάθεια αυτή θα ενισχύσουν με την παρουσία τους και οι yiakou, mize, maria trialoni & cleopatra dros, δίνοντας μια διαφορετική βαρύτητα στο ήδη υπάρχον «λάθως» σκηνικό.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 28 Ιουλίου, ενδεχομένως να αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάτι το διαφορετικό, κάπου ανάμεσα στις αλλοπαρμένες και μάταιες εαρινές σκεψεις και προσμονές λίγο πριν μπούμε στο τελευταιο μήνα του πιό «λάθως»(;) καλοκαιριού.

«Λίγο πριν φύγω, βρήκα ένα σημείωμα που έγραφε.. Βερολίνο ή Χιροσίμα και ενώ στα μάτια μου είχα ακόμα τις καμπάνες των 70ς, τις αφάνες και την γυναίκα Μαντόνα το κάτι σαν χθες ανατρίχιαζε τις σκέψεις. Έξω από την πόρτα μου, ο πάντα άγνωστος που ακούει ανενόχλητος boom bap και RNB ενοχλεί τον τύπο με την αναγεννησιακή 50ς φράντζα έξω από την κεντρική τράπεζα ο οποίος φορά μπλουζάκι all we are saying is give peace a chance και αντιβοά ολημερνής και οληνυχτής το ημερολόγιο των Μάγια. Γέλασα.. Μ’ αρέσει που κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει ακόμη την άνοιξη της Πράγας μήδε το χειμώνα του Βιετνάμ.. απλά αυτό που λείπει είναι το σαπιοκάραβο, για ένα ταξίδι στην Κούβα και από κει το λιώσιμο ως τα βουνά της Βολιβίας για κάτι από την λάμψη του Ντουμπάι..έστω κάτι από τα συντρίμμια της Λιβύης.

Made in China φώναξε και ξυπνώ σε μια “Λάθως εποχή”!

Ίσως αυτό το 21 πριν την λέξη αιώνας να έχει γραφτεί κατά-λάθως…»

Εγκαίνια: 1η Ιουλιου (20.00)
Διάρκεια Έκθεσης: 1 –28 Ιουλίου 2012

STIGMA LAB
Ανδρέα Μεταξά 4 Εξάρχεια (Αθήνα)
Tηλ επικοινωνίας: 6948485845

Keywords
Τυχαία Θέματα