Η επιστροφή των Yeah Yeah Yeahs

17:13 17/1/2013 - Πηγή: Mixtape


Το αγαπημένο indie συγκρότημα που άφησε τη σφραγίδα του στον αμερικάνικο κιθαριστικό ήχο της προηγούμενης δεκαετίας επιστρέφει με νέο δίσκο, που θα ονομάζεται Mosquito, τέσσερα χρόνια μετά το It’s A Blitz του 2009.

Ο νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου και το φως της δημοσιότητας έχει ήδη δει το εξώφυλλο του, φιλοτεχνημένο από τον Νοτιοκορεάτη animator Beomshik Shimbe Shik και η αλήθεια είναι ότι κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να είναι ήδη

υποψήφιο για πιο κακόγουστο εξώφυλλο του 2013, όπως μπορείτε και εσείς να διαπιστώσετε από την παραπάνω φώτογραφία του.

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο ήταν σχεδόν ομόφωνα εχθρικές με tweets του τύπου “Thank God CDs are dead & I won’t have to look at this” από φανς του συγκροτήματος.

Στο μουσικό μέρος τώρα, η frontwoman Karen O διατείνεται πως ο δίσκος σηματοδοτεί μια μουσική ανανέωση για τους Yeah Yeah Yeahs αφού ισχυρίζεται πως έχουν υιοθετήσει μια lo-fi παιχνιδιάρικη προσέγγιση στην δημιουργία των τραγουδιών και ο δίσκος θα είναι κάπως ωμός, χαοτικός και ονειρικός με roots reggae και ψυχεδελικές επιρροές.

Στην παραγωγή όπως και στο προηγούμενο LP τους συναντάμε τον Nick Launay και τον Dave Sitek (ΤV On the Radio), ενώ την παραγωγή σε ένα κομμάτι έχει κάνει ο πανταχού παρών James Murphy με τον ραπερ Kool Keith να είναι guest σε ένα ακόμη. H Karen O δήλωσε επίσης για το δίσκο ότι έχει πιο πολύ μπάσο από όλους τους δίσκους των Yeah Yeah Yeahs μαζί.

Το συγκρότημα άρχισε να δοκιμάζει ήδη στα live το νέο υλικό ενώ κυκλοφόρησε και το παρακάτω teaser:

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα