The Twilight Sad + Nalyssa Green @ Kookoo

14:12 2/2/2013 - Πηγή: Mixtape

Με έναν πολύ καλό περσινό δίσκο και ένα όνομα που παραπέμπει σε μυθιστόρημα του Cormac McCarthy οι Σκωτσέζοι The Twilight Sad απέδειξαν την Πέμπτη το βράδυ στην σκηνή του KooKoo πως μόνο τυχαία δεν είναι όσα καλά λέγονται για αυτούς.
Μας το είχε πει ο James Graham, o τραγουδιστής του γκρουπ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο mixtape πως θα έπρεπε να

περιμένουμε ένα έντονο και δυναμικό live. Και αυτό ακριβώς είδαμε.

Μια δεμένη μπάντα που διαθέτει στο πρόσωπο του Graham έναν ιδιαιτέρως χαρισματικό ηγέτη ο οποίος από την πρώτη νότα που παίχτηκε κατάφερε να μας μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα των τργουδιών τους. Οι The Twilight Sad διαθέτουν κατά βάση σκοτεινές συνθέσεις που συνδυάζουν την ορμητικότητα των Six by Seven και την κιθαριστική έκρηξη των My Bloody Valentine. Ο τρόπος ερμηνείας των κομματιών δίνει έξτρα βαρύτητα στο υλικό της μπάντας. Κάποιες στιγμές ο Graham άφηνε το μικρόφωνο και ούρλιαζε τους στίχους κοιτώντας την οροφή, λες και έκανε επίκληση σε μια ανώτερη δύναμη. Μπορεί εμφανισιακά να μοιάζει σε έναν άλλο James (αυτόν τον Puressence), η κίνηση του και η αισθαντικότητα του όμως θυμίζει τις ένδοξο post punk εποχές.

Τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα τα “Dead City” “Alphabet” ‘Nil”, το “I became a prostitute”πήρε το περισσότερο χειροκρότημα, ενώ και το κλείσιμο με το “Rabbit” και το “Burnside” ανέδειξε όμορφα τα μελωδικότερα στοιχεία τους. Τα 55 λεπτά που διήρκεσε η εμφάνιση τους επ’ουδενί δεν στάθηκαν αρκετά για να τους χορτάσουμε, με πιθάνη ίσως αιτιολόγηση το ξάφνιασμα και των ίδιων για τον ανέλπιστα μεγάλο αριθμό θεατών ή την λειτουργία του KooKoo. Πάντως στο μέλλον θα μας απασχολήσουν ακόμα παερισσότερο.

Η βραδιά ξεκίνησε σε διαφορετικό κλίμα μιας και η Nalyssa Green και η μπάντα της εκπροσώπησαν ένα άλλο ήχο, πιο μελωδικό και ταξιδιάρικο. Και αν σε παλαιότερες εμφανίσεις της το όνομα της Kate Bush έρχονταν αυτόματα στο μυαλό, τώρα ακολουθήθηκε μια πιο ορθόδοξη pop/rock προσέγγιση των καινούργιων της τραγουδιών από το άλμπουμ “The Seed”, με μια ωραία φωνή-μίξη Dolores O Riordan των Cranberries και Katharina Franck των Ολλανδών Rainbirds- να τα υποστηρίζει ικανοποιητικά.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Keywords
Τυχαία Θέματα