The Holydrug Couple

Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά μια Χιλιανή psych-rock μπάντα. Για αυτό και η είδηση του ερχομού των The Holydrug Couple στα μέρη μας αυτή την εβδομάδα μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Με αφορμή λοιπόν την εμφάνιση τους στο Six D.O.G.S στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου – σε ένα showcase του Plissken Festival

με είσοδο δωρεάν – και την επόμενη ημέρα Σάββατο στο Coo στη Θεσσαλονίκη επικοινωνήσαμε με τον Ives Sepulveda και τον ρωτήσαμε σχετικά με τον τελευταίο τους δίσκο, την ζωή στον ‘δρόμο’ και το πώς είναι να είσαι μουσικός στην σημερινή Λατινική Αμερική.

Η τελευταία σας κυκλοφορία, Noctuary, έχει αποσπάσει θετικές κριτικές. Ήταν κάτι που περιμένατε;

Όχι ακριβώς. Όταν ηχογραφούσα τον δίσκο δεν το σκεφτόμουν τόσο πολύ. Άλλα από την στιγμή που άρχισε η μίξη ήμουν κάπως ανήσυχος. Ο δίσκος έβγαινε λίγο ‘περίεργος’ και διαφορετικός, οπότε με έπιασε ένας φόβος για την αντίδραση των ακροατών. Είπα στον εαυτό μου πως ο κόσμος ή θα τον μισήσει ή θα τον λατρέψει, μέση κατάσταση δεν υπάρχει.

Ακούγοντας τον δίσκο και ειδικότερα κομμάτια όπως το ‘Counting Sailboats’, μια καλοκαιρινή αίσθηση είναι ολοφάνερη. Μια ατμοσφαιρική, σχεδόν υπνωτική κατάσταση που κάνει τα τραγούδια να φαντάζουν ακόμα πιο εξωτικάl. Έγινε σκόπιμα κατά την ηχογράφηση του άλμπουμ;

Αυτό είναι περίεργο, γιατί όταν ηχογραφούσα το υλικό στην Χιλή ήταν χειμώνας και είχα πολύ καλή διάθεση. Καθόμουν στο δωμάτιο ου όλη μέρα με τις πυτζάμες, ηχογραφούσα και δοκίμαζα ήχους. Αν όντως βγαίνει καλοκαιρινή διάθεση από τις συνθέσεις δεν το ξέρω, πάντως σίγουρα δεν έγινε σκόπιμα.

Για την ονειρώδη κατάσταση που αναφέρεις, ναι αυτό είναι σίγουρο. Ήμουν πολύ αποπροσανατολισμένος γενικά. Δούλευα νύχτα, κοιμόμουν μέρα, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα. ‘Έπινα ουίσκι, έκανα ναρκωτικά και γενικά ονειροπολούσα όλη την ώρα.

Η δισκογραφική σας – Sacred Bones – έχει στο ρόστερ της αρκετές ενδιαφέρουσες μπάντες. Νιώθετε άνετα να σας χαρακτηρίζουν μέρος της νέας ψυχεδελικής pop/rock σκηνής ή προτιμάτε να κινείστε μόνοι σας;

Νιώθω άνετα να είμαι μόνος μου. Αλλά δεν με πειράζει να μας θεωρούν μέρος της σκηνής αυτής. Άλλωστε πολλά από αυτά τα συγκροτήματα είναι πολύ αξιόλογα και είναι κατά κάποιο τρόπο κολακευτικό να μας θεωρούν και εμάς τόσο καλούς.

Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα έχουμε δει πολλές μπάντες με παρόμοιο με τον δικό σας ήχο. Και αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι θαυμαστές αυτής της μουσικής. Πως νιώθετε για την εμφάνιση σας στην Ελλάδα;

Ναι! Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό. Είναι περίεργο συναίσθημα, την μια μέρα να είμαστε στην Χιλή και ξαφνικά να βρισκόμαστε για συναυλία στην χώρα σας. Δεν ξέρω αλήθεια τι να περιμένω, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος.

Αξιοσημείωτες ή περίεργες ιστορίες από την ζωή στο δρόμο που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

(Γέλιο) Δεν ξέρω αν μπορώ να πω. Ξέρω στα σίγουρα πως κάποιοι από τους μουσικούς του γκρουπ έχουν πολλά να διηγηθούν, αλλά καλύτερο να μην αποκαλύψω τίποτα!

Πριν μερικά χρόνια άκουσα μια μπάντα από το Περού-Telegraph Avenue- που είχαν πολύ ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω την τύχη τους, μάλλον διαλύθηκαν. Πόσο δύσκολο είναι να έχεις ροκ μπάντα και να ζεις στην Λατινική Αμερική;

Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Πρέπει να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις και να έχεις πίστη και όραμα. Υπάρχουν πολλά εμπόδια που θα βρεις μπροστά σου και για αυτό πρέπει να επιμένεις. Κάποιος που δεν το ζει δεν μπορεί να ξέρει πόσο δύσκολο είναι.

Ποια είναι τα πλάνα σας για τους επόμενους μήνες. Θα συνεχίσετε την περιοδεία ή θα αρχίσετε ηχογραφήσεις για τον επόμενο δίσκο;

Πάντα σκέφτομαι καινούργια άλμπουμ, καινούργια τραγούδια και να φτιάξω κάποιο demo, οπότε ναι κατά κάποιο τρόπο έχω ξεκινήσει να γράφω. Ξεκινήσαμε την ευρωπαϊκή μας περιοδεία η οποία διαρκεί δυόμιση μήνες από τον Σεπτέμβρη ως τον Δεκέμβρη, οπότε για το υπόλοιπο του χρόνου θα παίζουμε συνεχώς.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Holydrug Couple + Kandinsky @ Six D.O.G.S.
Είσοδος δωρεάν (Plissken Festival Showcase)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Holydrug Couple + KU @ Coo
Είσοδος: 10 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα