The Descendants: Nέα ταινία για τον Alexander Payne μετά από επτά χρόνια

Άργησε πολύ ο Alexander Payne (Εlection, About Schmidt) να κάνει ταινία μετά από το αγαπημένο μας Sideways - Πλαγίως (με πρωταγωνιστή τον Paul Giamatti βεβαίως, όπως θα θυμάστε, σε ένα χαρακτηριστικό ρόλο) από το οποίο πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια.

Μας διέφυγε λοιπόν η προετοιμασία και η πρόσφατη πρεμιέρα της νέας του ταινίας με τίτλο The Descendants στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Τορόντο και την Νέας Υόρκης. Με αφορμή την

προχθεσινή προβολη στη Νέα Υόρκη και την επερχόμενη κυκλοφορία της στις 18 Νοεμβρίου στις αίθουσες των Η.Π.Α. βρήκαμε το ολοκαίνουργιο δεύτερο trailer του φιλμ, όπως και το πρώτο που βγήκε μέσα στο καλοκαίρι.

Το φιλμ εκτυλισσεται στη Χαβάη και βασίζεται σε έργο του συγγραφέα Kaui Hart Hemmings. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε τον George Clooney που υποτίθεται ότι ήδη από το Πλαγίως ήθελε να συνεργαστεί με τον Payne αφού καλλιεργεί και το προφίλ του thinking man’s star. Εδώ υποδύεται τον Matt King, έναν ιδιοκτήτη γης και δικηγόρο, βολεμένο στην ανιαρή ζωή του μέχρι που η συζυγός του θα πέσει σε κώμα μετά από ένα ατύχημα στη θάλασσα. Αφενός πρέπει να φροντίσει τις δύο κόρες του- 10 και 17 ετών- και να έρθει πιο κοντά τους σε μια δύσκολη στιγμή για όλους και αφετέρου η ζωή του θα αλλάξει μετά από μια αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή.

Φαίνεται πώς η ταινία έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, οι οποίες το χαρακτηρίζουν μια σπουδή στην παθητικότητα και στην παράδοση στο πένθος, την οδύνη και την προδοσία. Στα συν της βάλτε και αρκετές κωμικές στιγμές με τον σκηνοθέτη να εκμεταλλεύεται την ικανότητα του πρωταγωνιστή του να παίξει και τον σαχλό, όπως έκανε λίγα χρόνια πριν και στο Burn After Reading των αδερφών Cohen. Το υπόλοιπο καστ είναι οι : Beau Bridges,  Judy Greer, Matthew Lillard, Michael Ontkean, Robert Forster και Shailene Woodley. Να σημειώσουμε ότι στο σάουντρακ με χαβανέζικη μουσική έχουν συμμετάσχει αποκλειστικά γνωστοί ντόποιοι μουσικοί.

New Teaser

Trailer

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα