Semen of The Sun – “The Walk”

Το δεύτερο άλμπουμ των Αθηναίων Semen of the Sun, τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, βρίσκει την μπάντα να ακολουθεί μια κατά τι διαφορετική μουσική διαδρομή. Αν στο παρελθόν το heavy rock στοιχείο κυριαρχούσε στις συνθέσεις τους, τώρα αυτό έχει αλλάξει και η σκηνή του Seattle αποτυπώνεται στο σύνολο σχεδόν των συνθέσεων.

Το δυναμικό ξεκίνημα του δίσκου, με τα «Hard to admit» και «Dark days», φέρνει κατευθείαν στο νου τους Pearl Jam της περιόδου No code/Yield (το εξώφυλλο του δίσκου ενισχύει αυτή την εντύπωση), ενώ διακρίνει κανείς και μια επιρροή

από Dinosaur Jr., ιδιαίτερα στα φωνητικά. Το πιο χαμηλότονο «Bullfight on Snow» δένει όμορφα με το παρελθόν της μπάντας και τον πιο «βρόμικο» ήχο τους.

Τα «Roses» και «Poison from above» ανεβάζουν ξανά την ένταση, αλλά είναι το ομότιτλο κομμάτι που έρχεται να φανερώσει τη μουσική εξέλιξη του γκρουπ και λίγο πριν από το τέλος να μας ταξιδέψει μαζί τους. To κλείσιμο με το ”Space Donkey”δεν φτάνει το The walk και ο δίσκος τελειώνει χωρίς άλλες εκπλήξεις. Η σχετικά μικρή διάρκεια του άλμπουμ είναι άλλο ένα θετικό στοιχείο, μια και αποφεύγεται το ξεχείλωμα και η ανούσια επανάληψη των συνθέσεων.

Με όσα μας παρουσιάζουν οι Semen of the Sun κρίνεται πετυχημένη η αλλαγή μουσικού προσανατολισμού και η live επαναδραστηριοποίηση τους ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα