Please don’t Keep Shelly in Athens!

Γιατί να την κρατήσει κανείς την Shelly στην Αθήνα; Δεν την λυπάστε; Αφήστε την να φύγει μακριά, ας πάει στο Los Angeles, στο Austin, στη Νέα Υόρκη, στη Στοκχόλμη, ας πάει όπου θέλει και όπου την καλέσουν.Ανόητο λογοπαίγνιο – το αναγνωρίζω – πάνω σε εκείνο το έξυπνο που γεννήθηκε στο μυαλό του RΠЯ, για να στεγάσει τις δημιουργίες του, το οποίο όμως κρύβει μια αληθινή ευχή μας, να τα καταφέρει το ντουέτο των Keep Shelly in Athens
να επιστρέφει στη πόλη μας μόνο ως επισκέπτης.

“Το καταλαβαίνουμε ότι για τη μουσική που δημιουργούμε στην Ελλάδα υπάρχει ένα «ταβάνι» όσον αφορά τον αριθμό των ακροατών. Πόσοι να έρθουν σε ένα live μας στην Αθήνα; 300 άτομα; Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Με χαρά να πάμε και όπου αλλού στη χώρα μας καλέσουν, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στη Πάτρα, ας παίξουμε και για 10 άτομα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, χαρά μας θα είναι, αλλά ο αριθμός των ακροατών εκεί σε αυτά τα νούμερα θα παραμείνει, δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο” λέει ο  RΠЯ όταν επιτέλους συναντηθήκαμε στην πλατεία Εξαρχείων, λίγες μέρες πριν το πρώτο live των Keep Shelly in Athens στην πόλη τους, στο Bios το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

“Ευτυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα που δεχόμαστε προτάσεις για εμφανίσεις στο εξωτερικό. Η πρώτη πρόταση είχε έρθει από την Στοκχόλμη και δεν το πίστευα. Και ξαφνικά βρισκόμαστε να δίνουμε τα πρώτα μας live στην Αγγλία, και τώρα χωρίς καν να το έχουμε συνειδητοποιήσει να ετοιμαζόμαστε για μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά…” συμπληρώνει και έχει δίκιο αφού από τις 5 Νοεμβρίου και για 15 μέρες θα ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη της Βόρειας Αμερικής. “Θα παίξουμε στο Roxy Theatre… Στο Roxy, εκεί όπου πήγαιναν γνωστοί μας, και εμείς χαζεύαμε τις φωτογραφίες τους. Και μάλιστα headline show!”.
“Έχουμε πολύ άγχος…” λέει η Σάρα, και δεν λέει ψέματα. Είναι αγχωμένη! Απόλυτα λογικό και φυσιολογικό, αφού όλα έγιναν πολύ γρήγορα – ειδικά για εκείνη.

Rewind ενάμιση χρόνο πριν…

“Άρχισαν να έρχονται στα αυτιά μου συγκροτήματα όπως οι Washed Out και οι Twin Sister, και αμέσως σκέφτηκα, ότι τον «έχω» αυτόν τον ήχο. Δεν μου είναι άγνωστος. Έκατσα στο σπίτι μου, ηχογράφησα 3 τραγούδια, μου ήρθε το «Keep Shelly in Athens» για όνομα έφτιαξα μία πρόχειρη σελίδα στο myspace, και τα ανέβασα εκεί. Μάλιστα, έγραψα στο bio ότι πρόκειται για ντουέτο, ενώ στην ουσία ήμουν μόνος μου τότε!” θυμάται ο RΠЯ.

“Μέσα σε 2 μόλις μέρες  ένας ραδιοφωνικός σταθμός στο Seattle ο KEXP, με κάποιο τρόπο ανακάλυψε την σελίδα μας στο myspace, και συμπεριέλαβε ένα από τα κομμάτια σε ένα playlist. Από εκεί μα ανακάλυψε ο Chris Cantalini, δημιουργός του μουσικού blog Gorilla vs. Bear και ανέβασε ένα post και όλα άρχισαν… Του χρωστάμε πάρα πολλά του Γορίλα – όπως αποκαλώ τον Chris. Στο Austin, μετά την κανονική εμφάνισή μας στο Fun Fun Fun Fest , θα παίξουμε σε ένα δωρεάν after party του Gorilla vs. Bear. Μόλις φτάσουμε, θέλω να αγκαλιάσω και να τον ευχαριστήσω για όλα!” συμπληρώνει ειλικρινά ο «εγκέφαλος» των KSIA. “Ήρθε μετά και η π

Keywords
Τυχαία Θέματα