Motorpsycho

16:24 29/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Εδώ και 20 χρόνια, οι Motorpsycho αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Νορβηγίας και ποτέ δεν φοβήθηκαν να πειραματιστούν με νέους ήχους και να προσαρμόσουν στον ήχο τους οτιδήποτε ακούγεται ωραίο στα αυτιά τους.

Τα δεκαπέντε ολοκληρωμένα -και ως ένα σημείο ιδιαιτέρως ετερόκλητα- άλμπουμ τους μέχρι σήμερα φανερώνουν την αστείρευτη παραγωγική τους διάθεση αλλά και την επιθυμία τους να ενσωματώνουν με τον καλύτερο τρόπο στη μουσική τους τις επιρροές τους, είτε αυτές αντλούνται από τους Black Sabbath,

είτε από τους Beatles, είτε ακόμα και από τον Johhny Cash.

Στα πλαίσια της εκπομπής του poplie web radio, Start Naming Names που παρουσιάζει ο υπογράφων κάθε Δευτέρα 20:00-22:00, ο Bent Saether, μπασίστας και τραγουδιστής της μπάντας, μας μίλησε για το παρελθόν των Motorpsycho, το νέο τους άλμπουμ The Death Defying Unicorn αλλά και το λόγο για τον οποίο μισεί Νορβηγούς!

——————————————————————————————————————————————————–

Μετά από 20 χρόνια στη δισκογραφία, πως θα περιέγραφες την εξέλιξη των Motorpsycho με την πάροδο του χρόνου; Θεωρείς ότι είστε κοντά σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις που κάνατε όταν πρωτοξεκινήσατε;

Μετά από τόσα χρόνια είναι λίγο δύσκολο θα θυμηθώ ποιές ήταν οι φιλοδοξίες μας τότε, οπότε θεωρώ πως αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί! Μας αρέσαν καλλιτέχνες με καριέρα που άντεχε στο χρόνο (όπως ο Neil Young για παράδειγμα) και προσπαθούσαμε να εξερευνήσουμε τα μουσικά τους μονοπάτια και να δούμε πως ακούγονται μετά από τόσα χρόνια οι νέες τους μουσικές προτάσεις. Οπότε υποθέτω ότι κι εμείς θέλαμε μια τόσο μεγάλη καριέρα –αλλά ποιός δεν θέλει;-.

Πάντα αντιμετωπίζαμε τους Motorpsycho σαν ένα «φόρουμ» μέσα στο οποίο δοκιμάζαμε όλες μας τις μουσικές ιδέες και τα ακούσματά μας και είμασταν τυχεροί που είχαμε πάντα ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που ήθελαν να μας ακολουθήσουν σε αυτή την αναζήτηση. Στο μυαλό μας ο δρόμος είναι ο σκοπός, και είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που έχουμε οπαδούς που στην ουσία μας ακολουθούν για αυτές ακριβώς τις αναζητήσεις μας.

Δε θεωρείς όμως ότι κάποιοι από τους πολλούς και ορκισμένους οπαδούς των Motorpsycho ενοχλήθηκαν από κάποιες πιο πειραματικές ηχογραφήσεις του συγκροτήματος;

Απεναντίας! Αυτό είναι που ονομάζουμε “The Motorpsycho Paradox”! Όταν εμείς που αποτελούμε τη μπάντα νιώθουμε ότι παίζουμε με ασφάλεια ή σκεφτόμαστε να παίξουμε κάτι που απλά θα ικανοποιήσει τους οπαδούς μας τότε είναι που παίρνουμε αρνητικό αντίκτυπο, κάτι το οποίο μας λέει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Αντιθέτως όταν κάνουμε κάτι το οποίο νιώθουμε ότι τραβάμε στα άκρα, τότε είναι που έχουμε τις πιο θετικές αντιδράσεις! Με κάποιο τρόπο, όσο περισσότερο αντιεμπορικοί θέλουμε να γίνουμε, τόσο πιο εμπορικοί καταλήγουμε. Ή κάπως έτσι. Αλλά φαίνεται πως αυτό λειτουργεί μέχρι στιγμής. Οπότε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τελικής πτώσεως και μετά να βρούμε κάποιο άλλο τρόπο να επανακάμψουμε!

Και μιας που πειραματίζεστε αρκετά με νέα πράγματα, υπάρχε

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape