Morcheeba + Cayetano Sound System @ Gagarin 205

Το Σάββατο το βράδι οι Morcheeba ξααεπισκέφτηκαν την Αθήνα για μια εμφάνιση στα πλαίσια της περιοδείας τους για την προώθηση του ‘Head Up High’, του τελευταίου τους δίσκου. Μια εμφάνιση που θα σήμαινε και το τέλος αυτής, όπως οι ίδιοι μας είπαν.

Περίπου στις έντεκα παρά τέταρτο και αφού είχαν περάσει δεκαπέντε λεπτά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εμφάνισης

τους οι πέντε μουσικοί πήραν τις θέσεις τους στην σκηνή και μαζί με ένα εντελώς γεμάτο Gagarin (συμπεριλαμβανομένου και του εξώστη) περίμεναν την εμφάνιση της star της βραδιάς. Η Skye Edwards από την αρχή φάνηκε ιδιαίτερα οραξάτη, προσπαθώντας και σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνοντας, να μεταδώσει την καλή της διάθεση στο κοινό.

Ξεκίνημα με το ‘Make Believer’ και το ‘Never an Easy Way’, για να έρθει η σειρά παλαιότερων και ήδη γνωστών κομματιών τα οποία έτυχαν και μεγαλύτερης αποδοχής από τον κόσμο. ‘Part of the Process’ και ‘The Sea’ ήταν σίγουρα δυο από τις καλές στιγμές της συναυλίας, με το “Gimme your Love’ και το ‘Release me now’ να ξεχωρίζουν από τα καινούργια κομμάτια. Μάλιστα η Skye σε κάποια στιγμή ρώτησε αν υπήρχαν κάποιοι που αγόρασαν τον δίσκο, βλέποντας πολύ χαλαρές αντιδράσεις στις προτροπές της προς τους θεατές να τραγουδήσουν μαζί της. Δεν σταμάτησε εκεί, αφού μετά την αγκαλιά της σε μια φίλη της από τα χρόνια που σπούδαζαν μαζί στο Λονδίνο και η οποία ήταν στην πρώτη σειρά, μας ρώτησε αν μας αρέσει το φόρεμα της και γενικά δεν έπαψε να μιλάει ανάμεσα στα τραγούδια.

Στην ερώτηση της αν φοράνε κάποιοι/ες κόκκινα παππούτσια ήρθε σαν απάντηση η εκτέλεση του ‘Let’s Dance’ του David Bowie, ενώ τα πράγματα ζωήρεψαν κάπως με το ‘Trigger Hippie’ και στο encore, όπου το ‘Rome wasn’t build in a day’ ξεχώρισε, σε μια ογδοντάλεπτη περίπου εμφάνιση της μπάντας που δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω.

Περιμένοντας τους Morcheeba και ενώ το Gagarin γέμιζε, την μουσική υπόκρουση είχαν αναλάβει οι Cayetano Sound System ft Dj Booker, με το δίδυμο των παραγωγών να προσπάθεί να μεταφέρει την ατμόσφαιρα ενος club στον χώρο με τα beats που επέλεξαν να παίξουν, κάνοντας την αναμονή μας λίγο πιο ευχάριστη.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα