MedDeT* από την ομάδα Κι Όμως Κινείται

17:29 11/3/2012 - Πηγή: Mixtape



MedDeT* είναι (σύμφωνα με το press release τουλάχιστον) μια λέξη από θρησκευτικούς και λαϊκούς αμανέδες που μεταφράζεται σαν “βοήθεια”. Και ίσως αυτό να είναι και το κρυφό νόημα πίσω από την καινούρια δουλειά της ομάδας Κι Όμως Κινείται. Μια έκκληση/επίκληση βοήθειας από καταπτοημένους, φορτωμένους ανθρώπους προς τους Θεούς ή προς τους γύρω τους, για την ανακάλυψη ενός νοήματος, για σωτηρία, για επιφοίτηση, δόξα ή απλά για συντροφικότητα. Ή τουλάχιστον έτσι μαντεύω.

Η παράσταση MedDeT* (κουράζομαι

κάθε φορά να το γράφω, πάνω κάτω shift αστερίσκος) έχει μεγαλόπνοες προδιαγραφές και προθέσεις, αναμιγνύοντας ίσως παραπάνω είδη και ιδέες από όσες μπορούν να δέσουν ομοιόμορφα σε μια ενιαία performance. Μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες, performers, σε ρυθμούς παραδοσιακής μουσικής και τζαζ, τραγουδάνε αμανέδες, απαγγέλουν Jean Baudrillard, εκτελούν περίτεχνα (υπέροχα) ακροβατικά πάνω σε ύφασμα ή σε κρίκους 10 μέτρα από το έδαφος, μόνοι ή δυο μαζί ή τρεις ή όλοι μαζί, χρησιμοποιούν κινήσεις capoeira και μοντέρνου χορού, σχεδιάζουν εντυπωσιακές συνδυαστικές χορογραφίες, κουβαλούν μόνοι τους τα φώτα των προβολέων σε καροτσάκια σουπερμάρκετ και μεταφέρουν στο κοινό μια αίσθηση high-class τσίρκου με  έντονη μυστικιστική ατμόσφαιρα.

Μπροστά στο δέος του εγχειρήματος τους, κάνεις λίγο τα στραβά μάτια στα μικρά “γλυστρίματα”, στην έλλειψη ακριβή συντονισμού, στην αβεβαιότητα των κινήσεων, στο τρέμουλο των χεριών όταν προσπαθούν να πιαστούν στον αέρα για να ανέβουν. Κυρίως προσπαθείς να μην προσέχεις πόσο πολύ φαίνεται το πόσο πραγματικά δύσκολο (και αξιοσημείωτο) είναι αυτό που καταφέρνουν, κάτι το οποίο θα έπρεπε να φαίνεται στον θεατή σαν κάτι ανάλαφρο και φυσικό, καλοκουρδισμένο.

Μια εξαιρετική εμπειρία και μια δυνατή performance, εμπνευσμένα σχεδιασμένα ακροβατικά και χορογραφίες από μοναδικά ταλαντούχους χορευτές (και κάποιους άλλους που ακόμα φαίνεται να μαθαίνουν), που περιμένουμε στο μέλλον να δούμε ακόμα καλύτερα δουλεμένα και πιο στοχευμένα.

medDeT*
από την ομάδα «κι όμΩς κινείται»
χορός, ακροβασία, ζωντανή μουσική

Χορός-ακροβασία: Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Αντωνίου Κλέων (mode plagal), Αποστολάκης Δημήτρης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Κανέλος Τάκης (mode plagal), Μπρέντας Δημήτρης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Νόνης Αλέξης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Ρελλος Θοδωρής (mode plagal)

Σκηνογραφία: Bentancor Camilo
Φωτισμοί: Καψούρος Βασίλης
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική – Μουζάκη Φανή

Παραστάσεις: 1, 2, 3, 4 & 8, 9, 10, 11 Μαρτίου στις 21.00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Είσοδος: 10ευρώ
Προπώληση: στα ταμεία του Ιδρύματος
(Πειραιώς 206, Ταύρος) – 210 3418579
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Keywords
Τυχαία Θέματα