Logout – Paper Plane Flight Recorder

Το Paper Plane Flight Recorder κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες από την Inner Ear και εμείς εδώ στο mixtape.gr είμαστε διπλά χαρούμενοι καθώς ο Logout υπήρξε για αρκετό καιρό ένας από εμάς.
Θα ήταν όμως τουλάχιστον αφελές προς τους αναγνώστες μας αλλά κυρίως προς τον ίδιο τον καλλιτέχνη να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη “συγγένεια” για να αναγάγουμε έτσι απλά το πρώτο άλμπουμ του Logout σε ένα από τα καλύτερα εγχώρια ντεμπούτα που ακούσαμε φέτος, χωρίς να εστιάσουμε

στην ουσία του πράγματος: τη μουσική.

Και ως προς την ουσία, ο Logout κερδίζει επάξια μια υποψηφιότητα για τον παραπάνω τίτλο. Με πολύ απλά συστατικά -κιθάρα, φωνή, τραγούδια με αρχή, μέση και τέλος- καταφέρνει να φτιάξει ένα άλμπουμ ειλικρινές, άμεσο, απλό, αλλά όχι απλοικό, και συνάμα μελαγχολικό, σκοτεινό και εσωστρεφές. Ένα δυνατό ντεμπούτο που περιλαμβάνει 10 τραγούδια (+2 ιντερλούδια) στα οποία ο καθένας από εμάς θα βρεί τουλάχιστον 2-3 μελωδίες τις οποίες θα σιγομουρμουρίζει για πολύ καιρό.

Η μελαγχολία αποτελεί την κύρια έμπνευση πίσω από τις συνθέσεις του Logout, τη δύναμη η οποία τον ωθεί στο να εκθέσει τον εαυτό του απέναντί μας, να βγάλει τα σώψυχά του και παράλληλα να κλείσει το μάτι στους καλλιτέχνες που θαυμάζει, άλλοτε διακριτικά (“Where it Goes”) και άλλοτε απροκάλυπτα (“Elliot Days”). Στο Paper Plane Flight Recorder ο ακροατής θα εντοπίσει σε υπερβολικές ποσότητες την, κατά περιστάσεις γλυκιά, μελαγχολία της μοναξιάς, την απόγνωση της απόρριψης και άλλα όχι και τόσο ευχάριστα συναισθήματα, τα οποία όμως ο Logout έχει τον τρόπο να τα παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σου μαυρίζει η ψυχή.

Ο δίσκος δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Logout, τόσο σε επίπεδο σύνθεσης και εκτέλεσης, όσο και σε παραγωγή και μίξη. Το αποτέλεσμα ακούγεται “καθαρό” αφήνοντας τον απαιτούμενο χώρο για να ξεδιπλωθεί η δυναμική που διαθέτουν τα τραγούδια του, αλλά και η φωνή του που συνολικά υπερβαίνει τα καθιερωμένα εγχώρια standards.

Η κεντρική ιδέα με το “μαύρο κουτί” της σαΐτας που πετά πάνω από τα κεφάλια μας καθ’όλη τη διάρκεια του άλμπουμ κρίνεται επιτυχημένη και πρωτότυπη, προσθέτοντας πόντους στο συνολικό θετικό άθροισμα του εγχειρήματος, μαζί φυσικά με την λιτή και καλαίσθητη χάρτινη συσκευασία που περιέχει το δισκάκι.

Ο Logout μας συστήνεται ως ένας σύγχρονος τραγουδοποιός, ο οποίος πατάει γερά στο σήμερα, κοιτάζοντας διακριτικά στο παρελθόν, και τo Paper Plane Flight Recorder κερδίζει αναμφισβήτητα τον ακροατή από την πρώτη κιόλας φορά που θα πατήσει το play. Οι διαδοχικές ακροάσεις ενός ή περισσοτέρων κομματιών του δίσκου είναι παραπάνω από σίγουρες…

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε σε cd και σε 12’’ βινύλιο (εξαντλημένο σχεδόν με την κυκλοφορία του) από την Inner Ear.

Track(s) for your mixtape: Where it Goes, Establishment, An Inside Joke

Links:
http://www.facebook.com/alexlgt
http://www.logoutweb.com/

 Tracks: LogOut – Where It Goes by Inner Ear Records

LogOut – Winter + Summer by Inner Ear Records

Keywords
Τυχαία Θέματα