Introducing…Constantine Kyrtsis

17:54 9/4/2014 - Πηγή: Mixtape

O Constantine Kyrtsis παρουσιάζει τη δεύτερη κυκλοφορία του και το mixtape.gr σας παρουσιάζει έναν ιδιαιτέρως ταλαντούχο νεαρό δανδή.


Παρόλα τα 22 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Κύρτσης (ή Constantine Kyrtsis όπως είναι το επίσημο όνομα που χρησιμοποιεί για τις ηχογραφήσεις του), αποπνέει μια αξιοζήλευτη ωριμότητα η οποία αποτυπώνεται και στις συνθέσεις του. Το ΕΡ It Could Be Worse που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο ήταν η αρχή για να βγάλει ο Κωνσταντίνος αυτά που τόσα χρόνια τριγυρνούσαν στο μυαλό του ενώ το νέο του πόνημα ονομάζεται Martyrdom και κυκλοφορεί επισήμως αύριο, σε κασέτα

και digital download, από την Pink Motel Records.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος από μικρός είχε κάποια όχι και τόσο συνηθισμένα μουσικά ερεθίσματα “περνούσα μέρες ολόκληρες ακούγοντας τη μουσική του Prokofiev για την ταινία Alexander Nevsky του Sergei Eisenstein, ενώ σε ηλικία 10 χρονών άκουσα για πρώτη φορά Nick Cave, σε μια κασέτα που μου είχε δώσει η αδερφή μου”. Ακούγοντας τις συνθέσεις του, κάποιος μπορεί να εντοπίσει εύκολα τις επιρροές του Κωνσταντίνου, οι οποίες υφολογικά τείνουν προς το μαύρο, το σκοτεινό και το παράδοξο. Ωστόσο όπως μας λέει ο ίδιος, “προσπαθώ να δω τη “μαυρίλα” με μια πιο χιουμοριστική ματιά”.

Ο Κωνσταντίνος σπούδασε μουσική στην Αγγλία και στα πλαίσια των σπουδών του έγραψε το πρώτο του ΕΡ, το οποίο αποφάσισε τελικά να διανείμει δωρεάν μέσω του soundcloud. Από το It Could Be Worse, ξεχώρισε πολύ γρήγορα το Little Girl, ενώ η κυκλοφορία του συνοδεύτηκε και από την επιστροφή του για λίγο καιρό στην Ελλάδα. Ένα διάστημα που συνοδεύτηκε από αρκετές ζωντανές εμφανίσεις ανά την Αθήνα, αλλά και μια νέα κυκλοφορία , το single Martyrdom.

Το Martyrdom είναι και ο προπομπός του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ του που βρίσκεται ήδη στα αρχικά στάδια της ηχογράφησης και ο τίτλος του έχει εμπνευστεί από το έργο του Botticelli “St. Sebastian” και από το συνεχιζόμενο μαρτύριο του καθολικού αγίου. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άτυπο b-side της κυκλοφορίας, το Psycho, το οποίο είναι διασκευή στο κλασσικό country classic του Leon Payne.

H επίσημη κυκλοφορία του single θα συνοδευτεί και από τη ζωντανή του παρουσίαση στο Tiki Bar την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 21:30 το βράδυ, με special guests τους Acid Barretts, οι οποίοι θα ανοίξουν τη βραδιά, ενώ θα ακολουθήσει after show dj set από τους Raccoon In The City & Miss Zombiedust. Η είσοδος κοστίζει μόλις 3 ευρώ.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το Martyrdom καθώς και το πρώτο ΕΡ του Constantine Kyrtsis, It Could Be Worse.

H κυκλοφορία του Martyrdom συμπίπτει χρονικά και με τον ένα χρόνο της Pink Motel Records, η οποία θα σβήσει το πρώτο της κεράκι το Σάββατο 12 Απριλίου στο Six D.O.G.S. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Links:

pinkmotelrecords.tumblr.com
soundcloud.com/constantinekyrtsis
facebook.com/ConstantineKyrtsisArt
soundcloud.com/acid-barretts

Keywords
Τυχαία Θέματα