Introducing… Black Fantasy

10:20 2/7/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι Black Fantasy είναι ένα πολύ φρέσκο σχήμα που δημιουργεί και γράφει μουσική με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP με 6 κομμάτια, ενώ έχουν γράψει και τη μουσική για την περφόρμανς Heavy metal της ομάδας More than Human που παρουσιάστηκε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Biennale

νέων καλλιτεχνών της Μεσογείου.

Οι Black Fantasy είναι ο Bat Halliday (κιθάρες, μπάσο, προγραμματισμός) και η Ευαγγελία Χριστάκου (φωνή, performance).

Είχα την τύχη να τους παρακολουθήσω live στα πλαίσια του μαραθώνιου 1ου Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής που οργάνωσε ο Boy στο Six D.O.G.S. πριν λίγες εβδομάδες και με εντυπωσίασαν. Η μουσική τους  μπορεί να χαρακτηριστεί ως σκοτεινή ποπ, μιας και περιέχει στοιχεία από dark wave, καμπαρέ του μεσοπολέμου, αιθέριας ποπ αλλά και soundtrack ταινιών του David Lynch, μέσα από ένα ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα που δείχνει ότι έχουν μελετήσει εις βάθος τα παραπάνω είδη και στυλ.

Τα live τους έχουν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα, πράγμα στο οποίο συντελούν τόσο η σκοτεινά γοητευτική παρουσία της τραγουδίστριας τους, όσο και η προσθήκη ενός ακόμη οργάνου, του σαξοφώνου, το οποίο οδηγεί τη μουσική τους σε ακόμη πιο πειραματικά, avant garde μονοπάτια .

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το EP των Black Fantasy και να δείτε το βίντεο του “The Wire” που υπάρχει στο youtube.

Links:

blackfantasy.co.uk

facebook.com/fantasyblack

Keywords
Τυχαία Θέματα