Harold Ramis R.I.P.

11:25 25/2/2014 - Πηγή: Mixtape

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Harold Ramis, ένας από τους ανθρώπους που σημάδεψαν την αμερικάνικη κωμωδία τα τελευταία 40 χρόνια. Ήταν 69 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, ο Harold Ramis έπασχε από το 2010 από μία σπάνια ασθένεια που φράζει τα αγγεία, από επιπλοκές της οποίας έχασε και τη ζωή του τελικά χθες στο σπίτι του στο Chicago.

Ως ηθοποιός θα μείνει αξέχαστος ως Dr. Egon Spengler στις ταινίες “Ghostbusters”, στο πλευρό των Bill Murray

και Dan Akroyd, και ως Russel Ziskey στο “Stripes”, ταινίες στις οποίες υπέγραφε και το σενάριο μαζί με τον Dan Akroyd και Len Blum & Daniel Goldberg αντίστοιχα. Ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος μας άφησε κλασικές πια κωμωδίες όπως τα “Caddyshack”, “National Lampoon’s Vacation”, “Analyze This” καθώς φυσικά και το εμβληματικό αριστούργημά του “Groundhog Day” με πρωταγωνιστή τον Bill Murray ενώ μαζί με τους Douglas Kenney και Chris Miller έγραψε το σενάριο για την επίσης κλασική πια κωμωδία “National Lampoon’s Animal House”.

Το 2007, ο Judd Appatow – ο οποίος υπήρξε μαζί με τους Jay Roach, Adam Sandler, και τους αδερφούς Farrelly ήταν μερικοί μόνο από τους σκηνοθέτες που επηρεάστηκαν από τη δουλειά του Harold Ramis – ως φόρο τιμής από την πλευρά του, έδωσε στον Ramis τον ρόλο του πατέρα του Seth Rogen στο “Knocked Up”.

Η τελευταία του δουλειά ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός ήταν το “Year One” του 2009 με πρωταγωνιστές τους Jack Black και Michael Cera, το οποίο δυστυχώς δεν ήταν επιτυχημένο ούτε εμπορικά ούτε καλλιτεχνικά.

Y.Γ. Εξαιρετικό και συγκινητικό το σκίτσο που ανέβασε χθες το βράδυ στο blog του ο δημιουργός κόμικς Ηλίας Κυριαζής όταν μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του Ramis.

Harold Ramis R.I.P.
1944 – 2014

Click here to view the embedded video.

Click here to view the embedded video.

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα