Gravitysays_i + Misuse

10:34 28/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Δύο από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του σήμερα θα μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin 205 την Παρασκευή 2 Μαρτίου και λίγο πριν το πολυαναμενόμενο live, το mixtape.gr κανόνισε ένα ραντεβού για μπύρες με τους Gravitysays_i και τους Misuse.

Έχοντας κυκλοφορήσει δύο από τα καλύτερα albums των τελευταίων ετών για την εγχώρια πραγματικότητα – και όχι μόνο, ίσως για πολλούς – “The Figures of enormous grey and the patterns of Fraud” και “April” αντίστοιχα, η εκτίμηση

που τρέφουμε για τα δύο αυτά συγκροτήματα δεν κρύβεται, και με χαρά υποδεχτήκαμε την προοπτική να τους απολαύσουμε σε ένα double bill show σε έναν μεγάλο και φιλόξενο χώρο όπως το Gagarin 205.

Συναντηθήκαμε για μια πρώτη – είναι η αλήθεια – γνωριμία με τους Μάνο Πατεράκη και Νίκο Ρέτσο εκ μέρους των Gravitysays_i και τους Δημήτρη Πατσαρό και Κώστα Στεργίου εκ μέρους των Misuse και κατ’αρχάς αναρωτηθήκαμε πως προέκυψε αυτή η βραδιά.

Οι Gravitysays_i ομολογούν ότι “Δεν υπάρχει κάποια άλλη μπάντα με την οποία θα θέλαμε να παίξουμε μαζί. Ok, υπάρχουν πλέον και οι No Clear Mind, αλλά δεν υπήρχαν τότε όταν κανονίζαμε το live” αναφερόμενοι στο «αδερφό» συγκρότημα  των Misuse στο οποίο συμμετέχει ο Λευτέρης Βολάνης.

“Λέμε αρκετά χρόνια πλέον να κάνουμε κάποιο live μαζί, και επιτέλους το καταφέραμε” συμπληρώνουν οι Misuse.

H συναυλία στο Gagarin 205 πλησιάζει, και τα δυο συγκροτήματα μοιράζονται τις αγωνίες τους. Για τους Misuse “την μια μέρα ξυπνάμε με ενθουσιασμό και λέμε ότι θα γίνει χαμός, και την επόμενη σκεφτόμαστε ότι πάλι βλακεία κάναμε… Πάντως οριακά, αισιοδοξούμε ότι θα πάει καλά”  ενώ οι Gravitysays_i  επιβεβαιώνουν ότι “θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, όπως κάνουμε πάντα άλλωστε. Βοηθάει και το Gagarin 205 που έχει πολύ καλή σκηνή, καλά monitors και στήσιμο. Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσουν και μικρότεροι χώροι, όπως το Nixon – όπου κάναμε αρχικά μια σειρά συναυλιών για την παρουσίαση του album  – αλλά το Gagarin είναι άλλο πράγμα”.

Και τα δύο συγκροτήματα άλλωστε έχουν βρεθεί στη σκηνή του Gagarin 205 στο παρελθόν. Αλλά σε ρόλο support… Η παρέα συμφωνεί ότι θα είναι εντελώς διαφορετικά τώρα. “O κόσμος θα έχει κάνει τον κόπο να έρθει ως την Λιοσίων για να δει εμάς. Όχι ένα συγκρότημα από το εξωτερικό και παρεμπιπτόντως και εμάς. Τα support μπορεί να είναι πολλές φορές άβολα. Ανάλογα την κατάσταση βέβαια, αλλά συνήθως ο χρόνος που σου δίνεται για soundcheck και για να προετοιμαστείς είναι πιεστικός , και για συγκροτήματα όπως τα δικά μας που ο ήχος μας έχει απαιτήσεις, τα πράγματα είναι δύσκολα τις περισσότερες φορές.” Ο Μάνος Πατεράκης εκ μέρους των Gravitysays_i μάλιστα δείχνει και αποφασισμένος πια να μην ξαναεμφανιστούν ως support “Είναι ψυχοφθόρο και άδικος κόπος… εκεί έχουμε καταλήξει πια. Δεν υπάρχει λόγος, να ζοριζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε προβλήματα”.

Και τα δυο συγκροτήματα θα βρεθούν στο Gagarin 205 έχοντας κυκλοφορήσει με ελάχιστους μήνες διαφορά δύο εξαιρετικά albums, τα οποία χοντροειδέστατα είναι η αλήθεια, συγκαταλέγονται κά

Keywords
Τυχαία Θέματα