Fresh Music #1 @ Hotel Pindaros

18:07 5/3/2014 - Πηγή: Mixtape

Σ’ ένα φυλλοκάρδι του παρεξηγημένου πλην καλτ συν hype αθηναϊκού κέντρου, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς βρίσκεται ένα ξενοδοχείο-φάντασμα με αρχαιοελληνικό όνομα και μπλε παντζούρια. Τα παντζούρια αυτά μεταμορφώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στα πιο πρωτότυπα ηχεία της πόλης, αδειάζοντας στις πλάκες του εμπορικού τριγώνου και στα κεφάλια των διερχομένων σάκους φρέσκιας μουσικής, λούπες, industrial beats, εκκρίσεις ροκ

ενισχυτών κι ετερόκλητα πλήκτρα.

Επρόκειτο, σε πρώτη ανάγνωση, για ένα μουσικό πείραμα. Σε δεύτερη, για ένα πολιτιστικό εγχείρημα. Σε δευτερότριτη για μια έμπνευση της δημιουργικής ομάδας του SIX D.O.G.S, η οποία ανακατέλαβε το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Πίνδαρος», απέναντι από την πλατεία Κοτζιά και εκμεταλλευόμενη τη στρατηγική του θέση και την αστική σημειολογία, το μετέτρεψε σ’ ένα εναλλακτικό venue για 17 εκπροσώπους της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Δεκαεπτά μπάντες σε ισάριθμα δωμάτια στους τρεις ορόφους του Πίνδαρου. Φιλόδοξο. Πρωτότυπο. Εν τέλει εντυπωσιακό. Όπως εντυπωσιακή και η προσέλευση του κόσμου, παρόλο το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα επικοινωνίας του event. Οι οδηγίες των διοργανωτών ήταν σαφείς και το πρόγραμμα τηρήθηκε βάσει αλλοδαπών προτύπων. Η στενή πόρτα του ξενοδοχείου άνοιξε ακριβώς στις επτά, όσοι πιστοί προσήλθαν νωρίς είχαν ήδη διαλέξει δωμάτιο από τις επτάμιση, ενώ τα δεκαεπτά live άρχισαν ταυτόχρονα στις οκτώ ακριβώς, με την πολύτιμη βοήθεια των δεκαεπτά ρολογιών τοίχου που κρέμονταν στις δίκλινες, μονόκλινες και τρίκλινες σκηνές. Κάπου εκεί πριν την πρώτη νότα κάποιος φώναξε ότι οι πόρτες έχουν κλείσει και ότι θα μπαίνουν ακριβώς τόσοι, όσοι θα βγαίνουν.

Το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν αν μη τι άλλο πρωτόγνωρο και συναρπαστικό. Beats και λούπες κάθε είδους και τεχνολογικής προέλευσης ανακατεμένα με ηλεκτρικές κιθάρες, πληκτροφόρα κάθε συνομοταξίας και απόκοσμα φωνητικά. Δεν γινόταν να δεις και πολλά καθώς το ξενοδοχείο είχε γεμίσει ασφυκτικά από δεκάδες μουσικούς τουρίστες που προσπαθούσαν να βρεθούν μπροστά σε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορούσαν. Άκουγες όμως. Άκουγες ένα γοητευτικό συνοθύλευμα που δονούσε την πλειοψηφία των κορμιών και ξύπναγε ένστικτα που η αφύπνισή τους αποτελεί τέχνη που κατέχουν παραδοσιακά τα underground clubs του Βερολίνου, άντε και του Λονδίνου. Σπρώχνοντας και σπρωχνόμενος πιανόσουν από πόρτα σε πόρτα για να εκτεθείς σε μία ακόμα ριπή, την ποιότητα και την ένταση του οποίου όριζε ο ένοικος του εκάστοτε δωματίου.

Ήταν εξήντα λεπτά μπερδεμένης μουσικής και αποπνικτικής ζέστης. Η έξοδος ήταν άλλη μια δύσκολη υπόθεση καθώς εν τω μεταξύ οι 1000 goers του event στο Facebook αλλά και κάμποσοι περαστικοί είχαν καταπλεύσει στα πέριξ πεζοδρόμια, κοιτώντας προς τα πάνω στα μουσικά παράθυρα, δοκιμάζοντας την υπομονή των οδηγών που είχαν την ατυχία να θέλουν να κατέβουν τη Σοφοκλέους και παραπονούμενοι για το εξωφρενικά μικρό απόθεμα του γωνιακού περιπτερά σε μπίρες.

Ήταν ένα πείραμα. Γκρι ίσως, καθώς η επιτυχία κρύφτηκε κάπου ανάμεσα στη μοιραία αδυναμία ουσιαστικής σύνδεσης με τους μουσικούς λόγω πολυκοσμίας και στην στέψη της βραδιάς ως talk of the town. Ωστόσο σε όσους κατάφεραν να βρεθούν έστω και στις σκάλες του Πίνδαρου για δέκα λεπτά θα μείνει, για τον ένα ή τον άλλον λόγο, αξέχαστο. Και σε κάθε περίπτωση ήταν φρέσκο. Πολύ.

Έπαιξαν, με σειρά ορόφου, τα συγκροτήματα:

1ος Όροφος, δωμάτιο1/2: Lower Parts
1ος Όροφος, δωμάτιο 3: Corpses
1ος Όροφος, δωμάτιο 4: Drog_A_Tek
1ος Όροφος, δωμάτιο 5: Rita Moss
1ος Όροφος, δωμάτιο 6: Bombing The Avenue
1ος Όροφος, δωμάτιο 7: Ghone
1ος Όροφος, δωμάτιο 8: Trashy Cord

2ος Όροφος, δωμάτιο 9: Τα Καβούρια της Φρίκης
2ος Όροφος, δωμάτιο 10: The Noise Figures
2ος Όροφος, δωμάτιο 11: Lola’s Bad
2ος Όροφος, δωμάτιο 12: Pan Pan
2ος Όροφος, δωμάτιο 13: Felizol
2ος Όροφος, δωμάτιο 14: Άγγελος Κυρίου
2ος Όροφος, δωμάτιο 15: Solarmonkeys

3ος Όροφος, δωμάτιο 17: Στυλιανός Τζιρίτας
3ος Όροφος, δωμάτιο 18: Elektronik Meditation
3ος Όροφος, δωμάτιο 19: Egg Hell

(Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου για το Six D.O.G.S. - ευχαριστούμε για την παραχώρηση)

Keywords
Τυχαία Θέματα