Diplo + Acid Baby Jesus etc @ Koo Koo

21:59 16/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Και έτσι, μετά τις σκηνές “μελλοντικού συσσιτίου” που είδαμε να εκτυλίσσονται αυτή την εβδομάδα έξω από το Vinyl Microstore προς χάρην ενός “μαγικού χαρτιού”, η ώρα για το πρώτο μεγάλο πάρτυ της χρονιάς ήρθε το βράδυ της Κυριακής. Με υψηλούς καλεσμένους φυσικά τον Diplo και τους δικούς μας Acid Baby Jesus, το ελληνικό κοινό έδειξε να ανταποκρίνεται πλήρως στο κάλεσμα των συνδιοργανωτών Κορμοράνου, Disconekt, Ανάπηρου και VM.

Για

να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Σε μια ακόμα εξαιρετική διοργάνωση από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Κορμοράνος – με τη συνοδεία των Disconekt, Ανάπηρου και Vinyl Microstore – μια πλειάδα εξαιρετικών djs της Αθήνας συνεργάστηκαν για μια βραδιά που έξ’ αρχής προοριζόταν ως ένα από τα highlight του φρέσκου ακόμα 2012. Όπως ήταν φυσιολογικό, το mixtape κατέφτασε ελαφρώς αργοπoρημένο στο χώρο του KooKoo, με το κοινό από ότι μάθαμε αργότερα να έχει μαζευτεί από νωρίς.

Mε τις εκλεπτυσμένες μουσικές επιλογές της Θάλειας και του Constant Dice να θέτουν τις “βάσεις”, oι -όχι άδικα- hyped up  Acid Baby Jesus ανέβηκαν στην σκηνή λίγο πριν τις 11 σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις τους πλέον στην Αθήνα. Η τετραμελής garage/punk μπάντα, η οποία είδε το ντεμπούτο album της να κυκλοφορεί τον περασμένο Οκτώβριο, μας έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως επιδρά σην ψυχοσύνθεση ενός συγκροτήματος μια γιγαντιαία περιοδεία/περιπλάνηση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού παραδίδοντας στο κοινό του Kookoo αυθεντικά rock n’ roll μαθήματα από αυτά που μόνο 4 τύποι στα early twenties τους μπορούν να δώσουν. Με ένα setlist που μοιράστηκε ανάμεσα στις παλαιότερες κυκλοφορίες τους αλλά και το ομώνυμο ντεμπούτο album τους, οι Acid Baby Jesus μας έδειξαν πως “γίνεται”, με αρκετά απο τα τραγούδια τους να δείχνουν να “αναπνέουν” περισσότερο live σε σύγκριση με την εκτέλεση τους στο album.

Μετά από ένα διάλλειμα για το αρκετά ικανοποιητικό set του Dj Winjer, ο Diplo αποδείχτηκε “άγγλος” στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό, αναλαμβάνοντας τα decks λίγο μετά τις 12 και μισή όπως είχε ανακοινωθεί από πριν στο site του Κορμοράνου.

Ο αμερικάνος super-star dj/παραγωγός/re-mixer συνοδευόμενος από μερικά φουσκωτά “ζωάκια” και μια σεβαστή ποσότητα confetti, έδειξε να απολαμβάνει την πρώτη του έμφανιση στην Ελλάδα μιξάροντας αδιάκοπα για σχεδόν 2 ώρες. Mε μια ποικιλία μουσικών επιλογών, από το Electro μέχρι το r n’ b και από το Dubstep μέχρι το Drum n’ Bass, o Diplo έδειξε να είναι σε “φόρμα” για το 2012 που λογικά θα τον δεί να κυκλοφορεί το 2ο album του side project του με τον Switch, Major Lazer. Αποχαιρετώντας το ελληνικό κοινό υπό τους ήχους του Paper Planes της M.I.A. στο οποίο και έχει επιτέλεσει χρέη παραγωγού, ο Diplo παρέμεινε επί σκηνής για λίγο παραπάνω “παρενοχλώντας” ευχάριστα τον resident dj του Κορμοράνου Blue Lagoon ο οποίος  ανέλαβε το κλείσιμο της βραδιάς.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βαγγέλης Πατσιαλός)

Keywords
Τυχαία Θέματα