10 τραγούδια από τους The Flying Eyes

14:42 1/9/2013 - Πηγή: Mixtape

Μελετώντας την συναυλιακή ατζέντα της νέας σεζόν, η εμμονή με το psych είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με την δραστήρια CTS Productions να βάζει το δικό της λιθαράκι και πάλι με την κοινή περιοδεία των The Flying Eyes και Golden Animals. Οι πρώτοι μας χάρισαν τα 10 αγαπημένα τους τραγούδια όλων των εποχών.

Οι The Flying Eyes

μας έρχονται από την Βαλτιμόρη. Μόλις πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησαν το δεύτερο και μάλιστα crowd-funded album τους “Lowlands”, η προώθηση του οποίου τους φέρνει στην Ευρώπη για μία εξαντλητική περιοδεία δύο μηνών που θα τους φέρει και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακούγοντας το “Lowlands”, ακούμε και την δική τους εκδοχή στον heavy psych rock ήχο, με εμφανείς όμως τις επιρροές τους από τα blues, το southern rock. Δεν αλλάζουν την πορεία του ήχου, ας είμαστε ειλικρινείς. Όμως το κουαρτέτο που ξεπήδησε από την εναλλακτική σκηνή του Maryland αναδεικνύει την αγνή αγάπη και αφοσίωση του στον ψυχεδελικό ήχο των 60′s και στην εξέλιξή του, όντας μάλιστα παράλληλα και διοργανωτές του DIY υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ Farm Festival στην πόλη τους.

Τα 10 τραγούδια που επέλεξαν ως τα αγαπημένα τους όπως τους ζητήσαμε αναδεικνύουν ακριβώς αυτό: Μία μπάντα με σταθερές ρίζες στον ψυχεδελικό ήχο του παρελθόντος (πχ. 13th Floor Elevetarors), σφυρηλατημένη με τις βάσεις τους heavy rock (Black Sabbath), και μπολιασμένη με τις σύγχρονες σπουδαίες τάσεις όπως τις ορίζουν αναγνωρισμένες αξίες όπως οι Black Angels.

The DoorsCrystal Ship

Tame Impala – Feels Like We Only Go Backwards

Pink Floyd – Main Theme (OST More)

Black Sabbath – War Pigs

Ennio Morricone – Il Buono, Il Cattivo, Il Brutto (The Good, The Bad And The Ugly) (Main Title)

13th floor Elevators – Roller Coaster

Melvins – Hag Me

Sigur Ros – Brennisteinn

The Black AngelsBlack Grease

Neil Young – Tired Eyes

Οι The Flying Eyes θα περιοδεύσουν μαζί με τους Golden Animals από το Brooklyn στη χώρα μας, κάνοντας τις παρακάτω στάσεις:

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου @ Stage Club, Λάρισα
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου @ An Club, Αθήνα

Είσοδος // Πόρτες
Θεσσαλονίκη: €10 (προπώληση) | €15 (ταμείο) // 20:30
Λάρισα: €10 (προπώληση) | €12 (ταμείο) // 21:30
Αθήνα: €10 (περιορισμένη προπώληση μέχρι 15 Αυγούστου ή εξαντλήσεως μέσω eventbrite) | €15 (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο) // 21:00

Keywords
Τυχαία Θέματα