Πόσα βήματα ημερησίως οφελούν την υγείας μας;

15:36 13/3/2024 - Πηγή: MAD

Νέα έρευνα 

Σύμφωνα με νέα έρευνα διαπιστώθηκε ότι η πραγματοποίηση 9.000 έως 10.000 βημάτων ημερησίως ήταν η πιο αποτελεσματική στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου κατά 21% και της θνησιμότητας κατά 39% μεταξύ των ατόμων με υψηλό χρόνο καθιστικής ζωής. Επιπλέον, η μελέτη υπογράμμισε ότι μέχρι και η επίτευξη μόλις του μισού του αριθμού βημάτων -περίπου 4.000 έως 4.500 βήματα- μπορεί να προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία!

Βέβαια το πιο ενθαρρυντικό στην έρευνα είναι ότι ανεξάρτητα από το

πόσο καθιστικός μπορεί να είναι ο τρόπος ζωής ενός ατόμου, ο υψηλότερος αριθμός βημάτων μπορεί όντως να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και πρόωρου θανάτου. Τα βήματα πάντα βοηθάνε!

Τα πιθανά οφέλη για την υγεία από το να περπατάμε περισσότερο κάθε μέρα είναι πολλά λοιπόν, ακόμη και για όσους εργάζονται σε γραφεία ή έχουν καθιστικές συνήθειες. Σύμφωνα με τον Matthew Ahmadi από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, το εύρημα αυτό δεν δικαιολογεί βέβαια την παρατεταμένη αδράνεια, αλλά υπογραμμίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης της κίνησης στην καθημερινή ρουτίνα για την εξισορρόπηση των περιόδων καθιστικής ζωής.

Πηγή έρευνας: British Journal of Sports Medicine

The post Πόσα βήματα ημερησίως οφελούν την υγείας μας; appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στα πόσα βήματα ημερησίως έχουμε οφέλη για την υγείας μας;,