Έφυγε από τη ζωή η Μίνα Αδαμάκη

14:57 6/11/2022 - Πηγή: MAD

Σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη, μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας: «Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και

τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ.

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο στις 17 Ιουλίου 1944. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, όπου και σπούδαζε τότε, στο έργο ” Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά “. Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα. Είχε ιδρύσει τον θίασο ” Θεατρική Συντεχνία “. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ” Ελεύθερης Σκηνής “. Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έιχε παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ορισμένες από αυτές είναι οι «Τρεις Χάριτες», «Το δις εξαμαρτείν», “Safe Sex”, «Τo κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο».

The post Έφυγε από τη ζωή η Μίνα Αδαμάκη appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα