Έφυγε από τη ζωή η Γιώτα Γιάννα

15:33 5/7/2023 - Πηγή: MAD

Σε ηλικία 95 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, η Παναγιώτα Γιαννέλου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Γιώτα Γιάννα. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής της στο facebook, η τραγουδίστρια Πέννυ Ξενάκη.

Γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους, όπου και κατοικούσε μέχρι σήμερα. Tραγούδησε με τις μεγαλύτερες φωνές της ελληνικής δισκογραφίας. Δούλεψε χρόνια σε πατάρια και νυχτερινά κέντρα. Οι εμφανίσεις

της σε τηλεόραση και μουσικές σκηνές αποκάλυψαν μια ιδιαίτερη περσόνα, με λιγοστή δισκογραφία και απόλυτα ξεχωριστή παρουσία.

Είχε παρουσία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα περισσότερο από εξήντα χρόνια.Έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως με τους Σοφία Βέμπο, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Ρίτα Σακελλαρίου, Άννα Βίσση, Καίτη Γκρέϋ, Γιώτα Λύδια, Μπέμπα Μπλανς και πολλούς άλλους.

Την έχουν χαρακτηρίσει «η Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν», «η Πασιονάρια της Λαϊκής Πίστας» (κατά τον Μάνο Χατζιδάκι), ερμηνεύτρια που «αρπάζει το τραγούδι απʼ τα μαλλιά και το κάνει ολοδικό της» (σύμφωνα με τη Λένα Πλάτωνος).

Ξεκίνησε παίζοντας φυσαρμόνικα δίπλα στη Σοφία Βέμπο, συνοδεύοντάς την στο περίφημο τραγούδι «Ο άνθρωπός μου».

The post Έφυγε από τη ζωή η Γιώτα Γιάννα appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα