ExFiles

14:52 15/12/2011 - Πηγή: Myself

Πρωί Σαββάτου. Ξυπνάς με ένα χαμόγελο στα χείλη, απόδειξη της  υπέροχης βραδιάς που προηγήθηκε, για να νιώσεις τα χέρια του να σε τυλίγουν γλυκά. Δε θα σηκωθείς ακόμα, δε χρειάζεται. Και ακριβώς τη στιγμή που σκέφτεσαι τι όμορφη που είναι η ζωή, και ότι η ευτυχία βρίσκεται τελικά στις απλές στιγμές, ακούς το ringtone σου. Ξανακοιτάς την ώρα, θα μπορούσε να είναι από τη δουλειά, κάτι επείγον.. Σηκώνεσαι ράθυμα και προχωράς στα τυφλά σχεδόν προς την κατεύθυνση του κινητού σου. Και κάπου εκεί, σου φεύγει κάθε ίχνος νύστας-χαλάρωσης.

«It’s the Extime!»

Αρκετό καιρό και αρκετές συνεδρίες πάνω από μπύρες στην αρχή και καφέδες αργότερα, τον ξεπέρασες. Τόσο, που προχώρησες και έμπρακτα πλέον σε μία πολλά υποσχόμενη νέα σχέση. Και να που τώρα, το ένδοξο παρελθόν σου χτυπά την πόρτα, ή εν τη προκειμένη το τηλέφωνο. Τώρα; Μα καλά, τι σκέφτεται;

Κάτω υπό κανονικές συνθήκες ένας πρώην σύντροφος δεν αποφασίζει να ξανά επικοινωνήσει, μιας και, εφόσον χωρίσατε, μάλλον ο ένας ήταν ακατάλληλος για τον άλλο κατά έναν ή και περισσότερους τρόπους. Εκτός βέβαια , αν τύχει να σε δει στο δρόμο να περπατάς αμέριμνη πλην ευτυχισμένη. Έξτρα πόντους-μπόνους αν συνοδεύεσαι και από το νέο αμόρε. 

Περίεργο πράγμα ο εγωισμός. Ειδικά ο αντρικός (καλά και ο γυναικείος σαφώς, αλλά ο αντρικός λόγω της φυσικής ανάγκης του άντρα για γενικότερη υπεροχή είναι πιο ισχυρός). Συνήθως οι άντρες  τείνουν να δέχονται δύσκολα το γεγονός ότι η γυναίκα που αυτοί παράτησαν βρήκε την ευτυχία και μάλιστα τόσο γρήγορα –για τα δεδομένα τους πάντα- στο πρόσωπο ενός άλλου. Εξ ου και η επικοινωνία εκ του αφαλούς, δηλαδή το τηλεφώνημα.

Τι θα ακούσεις (ακόμα)

Εξαρτάται από το προσωπικό στυλ του καθενός πώς θα επιλέξει να το εκφράσει, αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο: του έλειψες, είδε κάτι και σε σκέφτηκε, έχει σοβαρά προβλήματα στη τωρινή του σχέση και σκέφτηκε ότι είσαι η μόνη που θα τον καταλάβεις.. Προσοχή, ειδικά στο τελευταίο σενάριο. Δε θέλει ψυχολόγο. Απλώς σε θέλει εκεί για να σου αποσπάσει το ενδιαφέρον, την προσοχή και να σε κάνει να νιώσεις μια στοιχειώδη συμπόνια. Don’t even think about it. Ο απώτερος σκοπός είναι να εκτιμήσεις το θάρρος και τη δύναμη που επιστράτευσε για να σου μιλήσει, καθώς και το γεγονός ότι σε εμπιστεύτηκε και σου ανοίχτηκε. Μήπως, λέω μήπως, θέλει να σε συγκινήσει περισσότερο πλασάροντάς σου μια νέα, βελτιωμένη έκδοσή του;

Μηχανισμοί άμυνας, για αρχάριους στο σπορ

Εντάξει, έκανες το λάθος, και του απάντησες, δίνοντάς του έτσι έναυσμα να σε επαναπροσεγγίσει. Στην (πολύ πιθανή) περίπτωση που θα αρχίσει να σου λέει μετά τα όσα αναφέραμε ανωτέρω πόσο του έλειψες και ότι μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε την αξία των προσώπων που έχουμε δίπλα μας παρά μόνο όταν τα χάσουμε, αντί να τα χάσεις, φρόντισε να του απαντήσεις με κατά μέτωπο επίθεση, χωρίς ωστόσο να είσαι επιθετική μαζί του για κανένα λόγο, αφού αυτό θα τον πείσει ότι για να αντιδράς έντονα, τρέφεις ακόμα κάποια συναισθήματα.

Key points

- Πες του πόσο ευτυχισμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα