Ζωγράφου: Μη φοιτητές και αλλοδαποί στους 3 προσαχθέντες από την Πανεπιστημιούπολη – Τι βρήκαν στις εστίες

Δύο αλλοδαποί βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στους τρεις προσαχθέντες απο την πρωινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου μετά τις καταδρομικές εμπρηστικές επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι προσαχθέντες, δύο άνδρες και μια γυναίκα, δεν έχουν καμία σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένα από τα δωμάτια που ερευνήθηκαν από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν από τα ξημερώματα

στην Πανεπιστημιούπολη βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, μπουκάλια και χρησιμοποιημενες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Υπενθυμίζεται πως στην Ούλωφ Πάλμε τα ξημερώματα, γύρω στις 6 η ώρα το πρωί, σημειώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ είχαν παραταχθεί από τις έξι το πρωί έξω από τα κτίρια της πρώην φοιτητικής εστίας και στην συνέχεια έκαναν ελέγχους σε άτομα που είχαν εισέλθει στο εσωτερικό.

Γύρω στις 7:30 η αστυνομία εξήλθε από τους χώρους με μεγάλες μαύρες σακούλες, χωρίς να είναι γνωστό το περιεχόμενό τους. Η επιχείρηση της αστυνομίας φαίνεται να αποφασίστηκε μετά από τους εμπρησμούς οχημάτων που έγιναν πριν από λίγες ημέρες κοντά στην οδό της Ούλωφ Πάλμε.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας ανέφερε: «Είναι τέσσερις οι προσαγωγές, τρεις άντρες και μία γυναίκα. Πρόκειται για μία επιχείρηση που στήθηκε χθες το το απόγευμα με δυνάμεις των ΜΑΤ, της Ασφάλειας, των ΟΠΚΕ με συνδρομή του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου και της Άμεσης Δράσης. Κυκλώθηκε όλο το κτίριο στις παλιές εστίες κι άρχισαν τον έλεγχο οι δυνάμεις δωμάτιο δωμάτιο. Πολλά στοιχεία συλλέχθηκαν στην τελευταία εμπρηστική επίθεση, καθώς υπάρχουν και μαρτυρίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη –,zografou, panepistimioupoli –