«Βόμβα» από Πολ Ευμορφίδη! Κάνει κόμμα ο «dragon» και κατεβαίνει στις εκλογές

Ο γνωστός επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης, που τον είδαμε φέτος ως επενδυτή στην τηλεοπτική παραγωγή του ΑΝΤ1 “Dragon’s Den”, φτιάχνει δικό του κόμμα και αναμένεται να συμμετάσχει-εκτός απροόπτου- στις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheCaller, ο Πολ Ευμορφίδης φτιάχνει κόμμα με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ενώ έχει ήδη βρεθεί ο χώρος που θα στεγαστούν τα γραφεία του

κόμματος.

Παράλληλα, έχει… διαρρεύσει και το όνομα του κόμματος, το οποίο θα λέγεται «ΕΥ» από το Ευ Ζην.

Υπενθυμίζεται πως ο Πολ Ευμορφίδης είχε κεντρίσει την προσοχή όλων τον περασμένο Νοέμβριο, όταν εμφανίστηκε με σανδάλια στο Προεδρικό Μέγαρο, στο δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική Προεδρεία προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, το οποίο βρισκόταν τότε στη χώρα μας.

Και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τα σανδάλια που επέλεξε να φορέσει ο επιχειρηματίας…

Ποιος είναι ο Πολ Ευμορφίδης

Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο Παύλος (Πολ) Ευμορφίδης είναι ποντιακής καταγωγής Έλληνας επιχειρηματίας, που ξεκίνησε ως πωλητής και σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Coco-Mat, ελληνικής εταιρείας που έχει παρουσία σε 22 χώρες του εξωτερικού.

Γεννήθηκε στη Χαρακιά της Σπάρτης το 1958 όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η οικογένειά του μετανάστευε στη Γερμανία. Εκεί ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου το 1976.

Σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1980. Μετά σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή (μετέπειτα ΑΣΟΕΕ) χωρίς τελικά να αποφοιτήσει.

Δημιούργησε το 1989 την εταιρεία Coco-Mat η οποία κατασκεύασε στρώματα με φυσικές πρώτες ύλες και φύκια.

Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία γνώρισε σημαντική εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο μέχρι σήμερα.

Ο κύκλος εργασιών της το 2011 άγγιξε τα 61,2 εκατ. ευρώ, με το 50% των εσόδων να προέρχεται από την Κίνα. Σήμερα η εταιρεία λειτουργεί σε 40 καταστήματα στη χώρα, ιδιόκτητα και franchise, 11 στην Ευρώπη (Βέλγιο, Κύπρο, τέσσερα σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και τρία στην Ισπανία), εννέα στην Κίνα, ένα στη Σαουδική Αραβία και δύο στη Νέα Υόρκη.

Χαρακτηρίζεται γενικά για την αντισυμβατικότητά του στις δημόσιες εμφανίσεις και θέσεις του.

Μέχρι σήμερα ο Παύλος Ευμορφίδης για το επιχειρηματικό έργο του έχει λάβει τις εξής διακρίσεις:

1997: Βραβείο Έρευνας Henry Ford Foundation

2000: Διεθνές Βραβείο Environment & Peace

2007: Eθνικό Βραβείο Επιχειρηματικής Αρίστευσης

Keywords
Τυχαία Θέματα