Τζιανλούκα Βιάλι: Κόντρα στον Παναθηναϊκό στο χιονισμένο ΟΑΚΑ – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Το Δεκέμβρη του 1991 ο Τζιανλούκα Βιάλι αντιμετώπιζε με τη Σαμπντόρια τον Παναθηναϊκό, στους πειραματικούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Τριφύλλι αγωνίστηκε κόντρα στους Ιταλούς στο χιονισμένο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο γλιστρούσε και οι παίκτες αγωνίστηκαν με πορτοκαλί μπάλα και γάντια.

Παρόλα αυτά, πάνω από 50.000 κόσμος παραβρέθηκε στο γήπεδο για να απολαύσει το μεγάλο παιχνίδι.

Η Σαμπντόρια τότε ήταν εκ των κορυφαίων συλλόγων εκείνη την περίοδο και δυσκόλεψε ιδιαίτερα

το Τριφύλλι στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Τζιανλούκα Βιάλι έκανε το ντεμπούτο του στην Ιταλία το 1985, έναν χρόνο μετά την ένταξή του στη Σαμπντόρια και θα κατακτούσε τον τίτλο της Serie A και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης κατά τη διάρκεια οκτώ σεζόν με την ομάδα.

Η μεταγραφή στη Γιουβέντους για ποσό-ρεκόρ

Επισημαίνεται ότι ο Τζιανλούκα Βιάλι βοήθησε τη Σαμπντόρια να φτάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1992, αλλά αφού έχασε από την Μπαρτσελόνα, πήγε στη Γιουβέντους έναντι του ποσού των 12 εκατομμυρίων λιρών, που τότε εθεωρείτο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο παίκτης πέρασε τέσσερις σεζόν στη Γιούβε, κατακτώντας το Champions League, το Κύπελλο UEFA και το πρωτάθλημα στη Serie A.

Από την Ιταλία στην Αγγλία

Κατόπιν, το 1996, ο Τζιανλούκα Βιάλι μετακόμισε στην Τσέλσι ως ελεύθερος και έγινε προπονητής το 1998 – ο πρώτος Ιταλός σε τέτοια θέση σε ομάδα της Premier League – και οδήγησε τους «Μπλε» στην κατάκτηση του League Cup, του Κυπέλλου Κυπελλούχων UEFA και του UEFA Super Cup. Οδήγησε, επίσης, την Τσέλσι στη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 2000 και στο Charity Shield, αλλά απολύθηκε στις αρχές της επόμενης σεζόν ύστερα από ένα κακό ξεκίνημα.

Πηγή: paopantou.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζιανλούκα Βιάλι, Κόντρα, Παναθηναϊκό, ΟΑΚΑ – Δείτε,tzianlouka viali, kontra, panathinaiko, oaka – deite