Θριαμβευτικό comeback για ΠΑΣΟΚ και ήλιο: Χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη για τις ουρές των 170.000

Επανέρχεται όπως όλα δείχνουν στη Χαριλάου Τρικούπη ο ιστορικός ήλιος του ΠΑΣΟΚ και αλλάζει η ονομασία του ΚΙΝΑΛ, μετά από τη σημερινή ψηφοφορία των φίλων και των μελών του κόμματος.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής υπήρχαν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα, όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία για την επιλογή του νέου ονόματος και την εκλογή των Συνέδρων

και των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στα τοπικά κομματικά όργανα.

Οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για περισσότερους από 170.000 συμμετέχοντες στη σημερινή εκλογική διαδικασία, γεγονός που έφερε χαμόγελα στα στελέχη του κόμματος και δημιουργεί την πεποίθηση ότι η μεγάλη προσέλευση κόσμου και στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου τον περασμένο Δεκέμβρη κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης δόθηκε αρχικά παράταση στην ψηφοφορία μέχρι τις 20:00, ενώ αργότερα αποφασίστηκε η παράταση μέχρι και τις 21:00 για όσα εκλογικά κέντρα είχαν κόσμο να περιμένει.

Οι πληροφορίες όσον αφορά την επιλογή του ονόματος είναι ότι το “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής” αναμένεται να επικρατήσει και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

Μάλιστα σε αρκετά εκλογικά κέντρα φαίνεται ότι τα ποσοστά που συγκέντρωσε η συγκεκριμένη επιλογή ξεπερνούν το 80 ή ακόμη και το 90%.

Αύριο θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα της ψηφοφορίας, ενώ αργότερα απόψε θα κάνει δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε γιορτή αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης τη σημερινή εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής καλώντας από τη Νέα Σμύρνη, όπου και ψήφισε, «κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης».

Με τη δήλωσή του υπογράμμισε επίσης ότι:

«Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες αποφάσισαν, ο ήλιος μας επέστρεψε

Το βράδυ της Κυριακής και μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε σε μια δήλωση, με την οποία ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι ο ιστορικός ήλιος και η ιστορική ονομασία του κόμματος επιστρέφουν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτή είναι η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

“Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους.

Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε.

Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα