Το «κοινωνικό πρόσημο» και η «προοδευτική ΝΔ» στην ομιλία Μητσοτάκη – Τα καρφιά σε ΣΥΡΙΖΑ και τα μηνύματα για ενεργειακή κρίση και εκλογές

Μάλιστα, η λέξη πρόοδος δεν ετέθη μόνο μια φορά στην ομιλία του, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για προοδευτική διακυβέρνηση της ΝΔ και τόνισε εμφατικά τις πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο που ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το 14ο Συνέδριο της ΝΔ

ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Μαΐου και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Athens Metropolitan Expo, ενδεχομένως και περισσότερος κόσμος από ό, τι τον Δεκέμβριο του 2019, που ήταν χρονιά εκλογών και υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός λόγω της πρόσφατης εκλογικής νίκης της ΝΔ.

Το TheCaller, άλλωστε, όπως και το 2019 ήταν εκεί και θα είναι και τις επόμενες μέρες με LIVE ανταπόκριση από το 14ο Συνέδριο, με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό.

Μετά την προβολή του βίντεο του Συνεδρίου, ακολούθησε η πολύ «θερμή» ομιλία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τη ΝΔ τη μεγαλύτερη προοδευτική παράταξη της χώρας, για να έρθει μετά ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης να ξεσηκώσει με την ομιλία του.

Σε εκείνο το σημείο, ήρθε η ώρα του «στρατηγού»-όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε ο κ. Μεϊμαράκης, τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι»

Φυσικά η ενεργειακή κρίση και τα πρόσφατα μέτρα ήταν με το «καλημέρα» στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

«Έχω πει πως χωρίς ευρωπαϊκή λύση δεν θα αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού. Προσδοκώ πως οι προτάσεις μας θα εισακουστούν. Όμως δεν αδρανήσαμε το κράτος επιδοτεί το ρεύμα σε νοικοκυριά επιχειρήσεις και αγρότες. Δεν μπορώ να περιμένω όμως να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο, για αυτό και χθες ανακοίνωσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η Ελλάδα αντιστέκεται. Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα».

«Να κάνουμε τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα»

Στη συνέχεια, κάνοντας έναν απολογισμό της σχεδόν 3ετούς θητείας της κυβέρνησης του, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «περάσαμε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορονοϊού και την ενεργειακή κρίση», αλλά «είμαι υπερήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί. Γιατί οικονομία και κοινωνία κρατήθηκαν όρθιες»

«Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές.

Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων – Το Σύνεδριό μας θα γίνεται κάθε χρόνο»

«Το Σύνεδριο του κόμματος μας θα γίνεται κάθε χρόνο, οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές και ο αρχηγός του θα εκλέγεται από τις χιλιάδες μέλη και φίλους, η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά, γιατί ένα συνέδριο δεν είναι τακτικό εάν γίνεται κάθε 6 χρόνια, εάν δεν αναζητά τις αιτίες της ήττας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του».

«Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την ελευθερία και την δημοκρατία»

«Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την ελευθερία και την δημοκρατία. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Δύση», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και συμπλήρωσε:

«Υπηρετούμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις με τους φίλους μας για να μπορούμε και εμείς να ζητούμε την συμπαράστασή τους εάν αυτό χρειαστεί. Τελεία και παύλα».

«Οι πολιτικές μας έχουν ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο»

«Οι πολιτικές μας έχουν ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να φέρει την ψηφιακή κάρτα εργασίας που θωρακίζει τον εργαζόμενο», είπε ο πρωθυπουργός, προτού εξαπολύσει «καρφιά» στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν είδα καμία δήθεν προοδευτική κυβέρνηση να ασχολείται με τους εργαζομένους στις ταχυμεταφορές, εμείς το κάναμε πράξη. Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με άλλους καιρούς τα χρώματα και οι ετικέτες, οι πολιτικοί διαχωρισμοί έχουν ξεθωριάσει».

Και, επιπλέον, έθεσε το νέο δίλημμα, που –σύμφωνα με τον ίδιο είναι «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση»

«Δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και η αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει ως αναγκαιότητα»

Με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «οι κατακτήσεις των 33 μηνών δεν ήταν αυτονόητες και καθόλου δεδομένες. Αυτό θα είναι και το πολιτικό δίλημμα των επομένων εκλογών».

«Οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν. Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποια δύναμη εξελίσσεται και ποια παραμένει βαλτωμένη. Από σίγμα αρχίζουν τρεις λέξεις που όλοι θα σκεφτούν στην κάλπη, σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Θα αποφασίσουν σωστά με την καρδιά και το μυαλό.

Η συνέχεια της προόδου ταυτίζεται με την σταθερότητα. Να γιατί δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει ως αναγκαιότητα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Είμαι αισιόδοξος για την εποχή που έρχεται. Μία σπουδαία δημοκρατία πρέπει να είναι προοδευτική γιατί θα πάψει να είναι δημοκρατία και σπουδαία, είχε πει ο Ρούζβελτ. Η ΝΔ και η δημοκρατία μας θα είναι πάντα σπουδαίες. Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη –, ΣΥΡΙΖΑ,mitsotaki –, syriza