ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική υποκλοπών: «Οι διαδικασίες δεν ξεκίνησαν καλά»

Την αίσθηση πως η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης επιθυμούν την συσκότιση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που εμπλέκει ευθέως τον πρωθυπουργό αποκόμισαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την ώρα που η Ντ. Μπακογιάννη προειδοποιούσε πως ακολουθεί φυλάκιση για όσους σπάνε το απόρρητο.

Είναι γεγονός πως μετά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής κατά την οποία εξετάστηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε πως οι διαδικασίες “δεν ξεκίνησαν καλά” καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της

ΝΔ απέρριψε την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για πολυκομματικό προεδρείο και συγχρόνως αποφάσισε να μην διανέμονται καν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στους βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική.

“Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν συντεταγμένη επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης κι έρχονται σε συνέχεια των αδιανόητων χθεσινών δηλώσεων της κυρίας Μπακογιάννη που στην πραγματικότητα απείλησε ευθέως όποιον μάρτυρα καταθέσει την αλήθεια και βοηθήσει στη διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης με δεκαετή φυλάκιση” σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Είναι γεγονός πως η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγορεί ότι υποτιμά πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του κοινοβουλίου και ότι αναλαμβάνει η ίδια ρόλο εισαγγελέα μοιράζοντας δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών.

Κατά την Κουμουνδούρου η κα Μπακογιάννη και ο κος Μητσοτάκης επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλουν το νόμο της σιωπής καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα για να προστατεύσουν εαυτούς, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με το σχόλιο πως είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια και την επισήμανση πως μέσα στην ίδια τη ΝΔ υπάρχουν φωνές που λένε πως “η επίκληση του απόρρητου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”. (Κ. Καραμανλής).

Στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε εμμέσως και ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βέροια όπου περιόδευσε σήμερα.

“Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να συνειδητοποιήσει σε τί κατάσταση βρίσκεται η πραγματική οικονομία. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούει τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά δεν μπορεί να ακούσει την απόγνωση της κοινωνίας” ανέφερε ζητώντας λύση μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα