Γεραπετρίτης: «Δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, αυστηρότερο πλαίσιο ποινών – Το κέντρο τοπικής τηλε-διοίκησης Λάρισας το μοιραίο βράδυ λειτουργούσε κανονικά»

Συνέντευξη τύπου για όσα έγιναν και δεν έγιναν το βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη αλλά και για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών μεταφορών παραχωρεί αυτή την ώρα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Βρέθηκα στον τόπο της τραγωδίας, είχα τη δυστυχία να δω τον τόπο, να έχω προσωπική άποψη για το πως λειτουργεί το σύστημα διοίκησης στη Λάρισα, να δω επί τόπου τον τόπο του συμβάντος, επισκέφτηκα το νοσοκομείο της Λάρισας και συναντήθηκα με τους ανθρώπους που είχαν τη διαχείριση. 

Το

τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης του σταθμού της Λαρίσης λειτουργούσε αδιαλείπτως, και το μοιραίο βράδυ έπρεπε να είχε γίνει χάραξη πορείας στον πίνακα, που δεν έγινε και εξ ορισμού θα είχε αποτρέψει.

Δεν συντελέστηκε η αυτόματη αλλαγή του κλειδιού και θα έπρεπε να είχε υπάρξει παρακολούθηση στον ηλεκτρονικό πίνακα μετά την αποχώρηση της αμαξοστοιχίας και για 5,5 χιλιόμετρα θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο γιατί θα φαινόταν η μετάπτωση της αμαξοστοιχίας στη λανθασμένη γραμμή.

Δεν υπήρξε και αντίδραση εκ μέρους της ίδιας της αμαξοστοιχίας. Όλα αυτά, δεν τα λέω για να τονίσω το ανθρώπινο λάθος. Υπήρξαν πλημμέλειες. Άσχετα όμως, αν είχαμε σύστημα το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί. Υπάρχει πέρα από το ανθρώπινο λάθος και το ζήτημα της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων έργων που θα είχε αποτρέψει το συμβάν. 

Έγινε τεράστια προσπάθεια στη Λάρισα, από τον περιφερειάρχη, τους υγειονομικούς, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, υπήρξε κινητοποίηση βάσει του πρωτοκόλλου μαζικών καταστροφών. Ευχαριστίες στην αστυνομία, την πυροσβεστική, την ομάδα ταυτοποίησης των θυμάτων, που ενημέρωσαν τους συγγενείς με τρόπο ανθρώπινο.

Ακούω για το ζήτημα πέρα από το θέμα των υποδομών, είναι δύο τα θέματα: η ηλεκτρονική αναβάθμιση και το ζήτημα του προσωπικού. Πάντα απαιτείται πιο εξειδικευμένο προσωπικό, έγινε προσπάθεια ενίσχυσης, την τελευταία 15ετία υπήρξε σημαντική μείωση και λόγω μνημονίων αλλά και μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων. Πολύ μικρός αριθμός αναπλήρωσης προσωπικού έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Η παρούσα κυβέρνηση έκανε μια προσπάθεια σε τρία επίπεδα. 

Άμεσα:

Δύο ζητήματα τίθενται: η ολοκλήρωση της σύμβασης αναβάθμισης, θα γίνουν τα πάντα για να προχωρήσει ταχύτατα. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την ανάδοχο, τη μητρική εταιρεία της Alstom, έδωσε σαφή εντολή για την επίσπευση των εργασιών. Υπήρξε πλήρης κατανόηση από τη γαλλική εταιρεία, θα αναφέρουμε σύντομα χρόνο αποπεράτωσης. Δεσμεύομαι να μην υπάρξει καμία καθυστέρησης.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων. Θέλω να πω ότι είναι σημαντικό να μπορέσει να ξεκινήσει εκ νέου. Θα πρέπει να στηρίξουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στον σιδηρόδρομο, είναι λαϊκό, οικονομικό μέσο. Η επανεκκίνηση θα γίνει μόνο υπό όρους απόλυτης ασφάλειας. Δύο σταθμάρχες παντού, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει λιγότερα δρομολόγια και συντονισμός για μεγαλύτερη ασφάλεια. Έχουν συμφωνήσει από τη Hellenic Train στο βασικό πλαίσιο για την ασφάλεια. 

Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση για τα οικονομικά του σιδηροδρόμου. Από 45 εκατ, στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσό 75 εκατ. για έργα αναβάθμισης». 

«Το κέντρο τοπικής τηλε-διοίκησης Λάρισας το μοιραίο βράδυ λειτουργούσε κανονικά»

«Το κέντρο τοπικής τηλε-διοίκησης Λάρισας το μοιραίο βράδυ λειτουργούσε κανονικά». Σε αυτήν την αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών-Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «θα μπορούσε να είχε υπάρξει αυτόματη χάραξη της πορείας που θα προλάμβανε το δυστύχημα. Ουδέποτε ήταν εκτός λειτουργίας εκείνη την κρίσιμη βραδιά. Πράγματι, το συγκεκριμένο κέντρο είχε μεγάλες δυσκολίες διαχρονικά».

Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός επικαλέσθηκε δύο μεγάλες πυρκαγιές που το είχαν θέσει εκτός λειτουργίας. Όμως, κατέληξε, «πλήρως λειτουργούσε από τον Νοέμβριο του 2022».

Νωρίτερα, ο κ. Γεραπετρίτης είχε σημειώσει ότι σύστημα τηλε-ειδοποίησης δεν υφίστατο ποτέ και για αυτόν τον λόγο προχωρά η αναβάθμισή του. Ετούτη τη στιγμή έχει αναπτυχθεί το έργο στο 70% -η παράδοση είναι στο 90%- δυστυχώς στο συγκεκριμένο σημείο, Λάρισα-Πλατύ, δεν έχει αναπτυχθεί το έργο, όπως συμπλήρωσε.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου:

Keywords
Τυχαία Θέματα