Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα Τέμπη – Αύριο το θέμα στη Βουλή

Στη Βουλή έρχεται αύριο η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών όπου κατά τις συνεδριάσεις θα αναζητηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και το ιστορικό, αλλά και οι πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν σε αυτό.

Στην συνεδρίαση ζητήθηκε, από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να παραβρεθεί και να τοποθετηθεί ο Χρήστος Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής

σε σχετική ερώτηση που του έγινε, Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν είναι μέλη της Επιτροπής, ωστόσο, μπορούν να συμμετέχουν αντικαθιστώντας συναδέλφους τους.

Η κυβέρνηση πάντως κάλεσε έμμεσα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου τον Κώστα Καραμανλή να δώσει τις δικές του εξηγήσεις στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη, με τον Γιάννη Οικονόμου να δηλώνει πως “ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της ΝΔ. Θεωρώ ότι στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που θα γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει τη δική του άποψη”.

Το στίγμα για το κλίμα που θα επικρατήσει στη Βουλή δίνουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι «υποχρέωση όλων είναι η ανάληψη των ευθυνών που τους αναλογούν, χωρίς υπεκφυγές και εξαιρέσεις, που αποβλέπουν σε μικροπολιτικά οφέλη. Οι ισχυρισμοί ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, οι διαστρεβλώσεις, τα ψέματα και οι στείρες αντιπαραθέσεις δεν είναι κάτι που επιθυμούν σήμερα οι πολίτες, οι οποίοι απαιτούν λύσεις. H δημιουργική αντιπαράθεση και τελικά η σύνθεση απόψεων, προτάσεων και ιδεών θα ήταν ένα βήμα στην κατεύθυνση που απαιτούν οι καιροί και αξιώνει η κοινωνία, αντί για τη στείρα αντιπαράθεση στην οποία επενδύουν κάποιοι».

«Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε», τόνισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, «τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών στις υποδομές, αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων που επίσης, δυστυχώς, έρχονται από το χθες. Αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, ένα δήλωσα και δηλώνω: ότι θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε “νησίδα” του παλιού αναχρονιστικού κράτους. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη την οποία πρέπει να κερδίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύγκρουση -αντιπολίτευσης, Τέμπη – Αύριο, Βουλή,sygkrousi -antipolitefsis, tebi – avrio, vouli