Στη Βουλή ο Τσίπρας με φόντο την ρήτρα αναπροσαρμογής

Συγκρουσιακό παραμένει το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις αναφορές των κυβερνώντων στο 2015 και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πως ο πρωθυπουργός διαστρεβλώνει την ιστορία.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να μεταφερθεί αύριο στην Βουλή όπου αναμένεται να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα υπό τα νέα

δεδομένα που δημιουργεί η απόρριψη του αιτήματος της ΔΕΗ για διενέργεια πιλοτικής δίκης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή του Αρείου Πάγου. Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΗ που προσπάθησαν όπως αναφέρουν στελέχη της να χρησιμοποιήσουν την πιλοτική δίκη για να καθυστερήσουν την εκδίκαση των αγωγών που κατέθεσαν οι ενώσεις των καταναλωτών για να υπάρχει άμεση προστασία της κοινωνίας.

“Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης-ΔΕΗ η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της και τώρα αναμένουμε την έναρξη της συζήτησης της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ και Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος στις 6 Ιουλίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών” αναφέρουν οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος και Πέτυ Πέρκα κάνοντας λόγο για “ληστρική ρήτρα Μητσοτάκη”.

Αύριο, λοιπόν στη Βουλή προτού ψηφιστεί και η τροπολογία για την αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής αναμένεται το λόγο να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας που κατά τη σημερινή του συνάντηση με καταναλωτικές οργανώσεις μίλησε για “τραγέλαφο”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να τονίσει πως ενώ τους τελευταίους έξι μήνες η κυβέρνηση ισχυριζόταν πως η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν είναι παράνομη, τώρα έρχεται προεκλογικά και την απαλείφει εικονικά από τα τιμολόγια, καθώς την ενσωματώνει στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα στα σχόλια της κυβέρνησης πως ο Αλέξης Τσίπρας λέει “τερατώδη ψέματα” διερωτώμενη δια του εκπροσώπου της Νάσου Ηλιόπουλου αν είναι ψέματα: Οι αστρονομικές αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος, η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη με μισθούς πείνας, η κωλυσιεργία της κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας ή οι καταγγελίες του διορισμένου από την κυβέρνηση επικεφαλής της ΡΑΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα