Σασμός: Το ξεχωριστό ευχαριστώ του Ρεθύμνου στους συντελεστές της σειράς!

Την τηλεοπτική σειρά Σασμός τίμησε και βράβευσε για φέτος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Ρεθύμνης.

Κάθε χρόνο, ο δήμος και η επιτροπή, τιμούν μία προσωπικότητα ή έναν φορέα που έχει συμβάλει ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προβολή του Ρεθύμνου. Με σχετική απόφαση, τον Σεπτέμβριο του 2023, η φετινή τιμητική διάκριση αφορούσε τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ρεθεμνιώτη, Σπύρου Πετρουλάκη.

Η απόφαση της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης,

μεταξύ άλλων βασίστηκε στα στοιχεία του τμήματος Τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία, η τηλεοπτική σειρά ΣΑΣΜΟΣ ανέβασε αισθητά την αναγνωρισιμότητα και την προβολή του Ρεθύμνου και φυσικά ολόκληρης της Κρήτης.

Μετά την ανακοίνωση από τον Alpha ΤV και τους παραγωγούς, ότι ξεκινούν τριήμερα γυρίσματα στο Ρέθυμνο, η επιτροπή και το τμήμα Τουρισμού οργάνωσε την υποδοχή και την αντίστοιχη εκδήλωση προς τιμήν τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Ρεθύμνης, παρουσία της δημοτικής αρχής εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του τουρισμού, εκπροσώπων θετρικών ομάδων και φίλων της τηλεοπτικής σειράς.

Τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν η δημοσιογράφος Ελένη Στάθογλου από τον Alpha TV, o Κώστας Καούλας από την Καραγιάννης-Kappa Studios, η σκηνοθέτιδα Ζωή Φίλιππα, και οι πρωταγωνιστές, Μαρία Τζομπανάκη, Μιχάλης Αεράκης, Στέλιος Μάινας και Βασίλης Μπισμπίκης.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, “το Ρέθυμνο υποδέχτηκε φέτος αρκετές ευρωπαϊκές και ελληνικές παραγωγές, έχοντας την πεποίθηση ότι, η ανάδειξη ενός προορισμού μέσα από μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή, αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό τρόπο προβολής και προώθησης, καθώς αγγίζει άμεσα το συναίσθημα των δυνητικών επισκεπτών, επικοινωνώντας τους, όχι μόνο ένα τοπίο ή μια διαδρομή, αλλά και την ιδιαίτερη ταυτότητα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων”.

Η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά, κατάφερε να κάνει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού να ονειρευτεί και να σχεδιάσει ένα ταξίδι στο Ρέθυμνο, όπως τόνισε η κα Μπιρλιράκη, η οποία έκανε επίσης λόγο για μία “όμορφη παρέα αξιόλογων ηθοποιών και συντελεστών που υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε…

Ευχόμαστε ολόψυχα να υπάρχει συνέχεια σε τέτοιες παραγωγές, οι οποίες αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της πόλης και του νησιού μας“.

Keywords
Τυχαία Θέματα