Ρομπέρτο Καβάλι: Οι δηλώσεις για την Ελλάδα και η φωτογράφιση με τη Γαρμπή

Φτωχότερος είναι ο κόσμος της μόδας από χθες, καθώς πέθανε ο μοναδικός Ρομπέρτο Καβάλι.

Ο σχεδιαστής, που λατρεύτηκε από τις γυναίκες παγκοσμίως και ξεχώρισε με την αισθητική του, απεβίωσε αφήνοντας ένα μεγάλο και αναντικατάστατο κενό.



Ο μετρ της μόδας δεν είχε κρύψει την αγάπη του για την Ελλάδα, λόγος για τον οποίο είχε κάνει διακοπές αρκετές φορές στα ελληνικά νησιά.

«Είμαι στην Ελλάδα

κι εδώ περνάω όλο τον Αύγουστο στην απόλυτη ηρεμία, στο φανταστικό σκηνικό που συνθέτουν τα νησιά αυτής της χώρας και μας θυμίζουν τη μεγάλη ιστορία των ποιητών της, των επιστημόνων της και των θαλασσοπόρων της … Μπορώ σχεδόν να αισθανθώ την παρουσία των αρχαίων Θεών, που ενέπνευσαν τον ελληνικό πολιτισμό για αιώνες …

Το ταξίδι μου για την Ελλάδα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ήρθαμε από το νότιο τμήμα της Ιταλίας. Οι ακτές αυτής της όμορφης χώρας προσφέρουν ένα μοναδικό σκηνικό. Η Μεσόγειος Θάλασσα είναι μια κληρονομιά που πρέπει να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε για να παραδοθεί ακέραια στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας … Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συναντήσαμε ένα ζευγάρι από τα δελφίνια που μας συνόδευσαν στο ταξίδι. Φανταστικά ζώα.

Το σκάφος μου πηγαίνει με μεγάλη ταχύτητα, κάτι που λατρεύω να το κάνω στη θάλασσα, τη γη και τον ουρανό … Η Ελλάδα μου δίνει μεγάλες ιδέες για την επόμενη καλοκαιρινή συλλογή μου. Τα χρώματα εδώ μοναδικά, σου προσφέρουν έναν υπέροχο κορεσμό, το καλοκαίρι είναι γιορτινό, με το βαθύ μπλε της θάλασσας να δένει με το γαλάζιο του ουρανού και το εκτυφλωτικό λευκό των κτιρίων … Έχω ακόμα δύο εβδομάδες διακοπών στην Ελλάδα πριν επιστρέψω για να δημιουργήσω τα νέα μου όνειρα και τις νέες μου συγκινήσεις …», είχε πει το 2014 μέσα από μία ανάρτηση στα social media εξυμνώντας τη χώρα μας.

 



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.









 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eimai i Kaiti p agapouses (@kaitigarbi)

Ρομπέρτο Καβάλι – Η φωτογράφιση με την Καίτη Γαρμπή

«Ένα κλικ από τη φωτογράφιση που κάναμε για το L´Officiel με τον Roberto Cavalli το 2002. Ταξιδέψαμε στη Φλωρεντία μαζι με τον Διονύση και όλη την ομάδα και μας φιλοξένησε στο σπίτι του, ένα παλάτι μέσα σε μια απέραντη καταπράσινη έκταση. Θυμάμαι να με βάζει στο ελικόπτερο του και να με πηγαινει βόλτα πιλοτάροντας το ο ιδιος. Θυμάμαι ένα σπίτι ασύγκριτης πολυτέλειας που όμοιο του δεν έχω ξαναδει, θυμάμαι ενα τεράστιο κλουβί με υπέροχους παπαγάλους που φλυαρούσανε όλη μέρα, θυμάμαι να μας φτιάχνει ο ιδιος μακαρόνια να φάμε, θυμάμαι…

Ήταν απίστευτα γοητευτικός, τον θαύμαζα, λάτρευα τα ρούχα του, ήταν ο αγαπημένος μου σχεδιαστής. Φτωχότερος από σήμερα ο κόσμος της μόδας… Riposa in pace Roberto amore mio», έγραψε η Καίτη Γαρμπή στο Instagram δημοσιεύοντας φωτογραφία τους από την υπέροχη φωτογράφιση που έκαναν το 2002.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρομπέρτο Καβάλι, Ελλάδα, Γαρμπή,roberto kavali, ellada, garbi