Ράμα: «Δεν ήρθα για να προκαλέσω αλλά για να συναντήσω τον λαό μου»

Χιλιάδες οπαδοί του Ράμα τον αποθέωσαν στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου – Προεκλογική φιέστα και μικρή ένταση πριν την άφιξή του, που έγινε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Καταχειροκροτούμενος, με τις σημαίες της Αλβανίας να ανεμίζουν και υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου της χώρας του μπήκε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός έφτασε στο Γαλάτσι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η ομιλία του ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση. Νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση στον εξωτερικό χώρο από

άτομα που αντιδρούσαν στην άφιξή του στην Αθήνα.

Ο Ράμα φρόντισε μάλιστα να απαντήσει από νωρίς στην ομιλία του στο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές. Συγκεκριμένα ο Μπελέρης είπε: «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Ο Ράμα έδωσε την απάντησή του. «Δεν ήρθα να προκαλέσω, ήρθα να συναντήσω τον λαό μου».

Ο Ράμα βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει στους συμπατριώτες του, ενόψει των εκλογών στη χώρα την επόμενη χρονιά. Στην ομιλία του έχει κάνει εκτενείς αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν -ειδικά τα πρώτα χρόνια- προς την Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, δεν ήρθε για να προκαλέσει. Στην ομιλία του τόνισε, επίσης, ότι παρά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει συζήτηση για τις συνταξιοδοτικές συμφωνίες με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κόσμος ξεκίνησε να μαζεύεται από τις 9 το πρωί για την ομιλία του και λίγο πριν τις 12, το γήπεδο γέμισε με κόσμο.

Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι».

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι. Πριν τον Ράμα προηγήθηκαν οκτώ ομιλητές. Ανάμεσά τους η υπουργός Επικρατείας της Αλβανίας Ελίζα Σπυροπάλι, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς «η Ελλάδα ήταν εκεί, οι γενναιόδωροι Έλληνες μοιράστηκαν μαζί μας ψωμί και αλάτι».

Ο Ράμα έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίντα και κάποιους υπουργούς του και λίγο πριν τις 12 έφτασε στο Κλειστό Γαλατσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ράμα, Δεν,rama, den