Πολιτισμός: Οι πέντε προτάσεις του The Caller για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο

Προ των πυλών του καλοκαιριού με θερμοκρασίες που το θυμίζουν έντονα και η Αθήνα έχει γίνει ένας τόπος όπου η ζέστη και οι τουρίστες κυριαρχούν στους δρόμους.

Οι παραλίες έχουν αρχίσει ήδη να συγκεντρώνουν λουόμενους – ειδικά αν σκεφτούμε ότι η χρήση των κλιματιστικών αποτελεί πολυτέλεια πια και ο κόσμος ψάχνει δροσερές διαφυγές που να μην τον πονάνε και στην… τσέπη.

Ο πολιτισμός ωστόσο επιμένει και εντός των τειχών, με τις αίθουσες των θεάτρων και των πολυχώρων να φιλοξενούν ενδιαφέρουσες παραστάσεις

και εκθέσεις, για όσους θελήσουν να τις επισκεφτούν.

Όπως κάθε βδομάδα το The Caller σας παρουσιάζει μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις αν θέλετε να δώσετε στις εξόδους σας έναν πιο δημιουργικό χαρακτήρα.

Αμφι-Θέατρο: Η Δημοκρατία του Μπακλαβά

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη επανάληψή της, με απανωτά sold out, η σουρεαλιστική κωμωδία του Φεστιβάλ Αθηνών, που συζητήθηκε όσο καμία άλλη, δίνει ξανά ραντεβού για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Αμφι-Θέατρο (Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Ανδριανού, Αθήνα).

Ένα μεικτό ελληνοτουρκικό ζευγάρι, η Σοφία και ο Φατίχ, δύο νέοι άνθρωποι που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν ως φοιτητές σε μια ουδέτερη χώρα της Δύσης, ιδρύουν μια επιχείρηση, ένα μπακλαβατζίδικο, στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.

Η «Δημοκρατία του Μπακλαβά» είναι ένα απρόσμενα ξεκαρδιστικό θεατρικό ψευδοντοκιμαντέρ, που αν και αντλεί έμπνευση από τα ιστορικά γεγονότα του 1821, τοποθετείται στο σύγχρονο, ψηφιακά διασυνδεδεμένο, κόσμο μας διερευνώντας ζητήματα ταυτότητας και πολιτικής οργάνωσης, μέσα από το φίλτρο του σήμερα.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της παράστασης

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Ίχνη της Αντιγόνης

Η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μόνο για 9 παραστάσεις το φεμινιστικό υβριδικό show Ίχνη της Αντιγόνης (Traces of Antigone) που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα, από τις 19 έως τις 29 Μάϊου στο θέατρο του Νέου Κόσμου, μετά την παρουσίασή της σε σημαντικούς σταθμούς της Ευρώπης και της Αμερικής.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της παράστασης

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Ο χορογράφος Edouard Hue και η Beaver Dam Company παρουσιάζουν το All I need

Το διήμερο 1 & 2 Ιουνίου, ο διακεκριμένος χορευτής και χορογράφος Edouard Hue και η ομάδα του Beaver Dam Company θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Χώρο Η της Πειραιώς 260, την παράσταση All I need.

Ένα περίπλοκο, συναρπαστικό και συνάμα πολιτικό –ή μήπως πολεμικό;– μπαλέτο σε έναν κόσμο που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της παράστασης

ΙΠΠΟΣ: Το Άλογο στην αρχαία Αθήνα

Μετά την πολύ μεγάλη ζήτηση και την αυξημένη προσέλευση επισκεπτών η συναρπαστική έκθεση τέχνης και επιστήμης «ΙΠΠΟΣ: Το άλογο στην αρχαία Αθήνα» που διοργανώνει η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, στην Πτέρυγα Ιωάννης Μακρυγιάννης παρατείνεται έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Jenifer Neils, Διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, περιλαμβάνει περισσότερα από 50 αρχαία αντικείμενα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Το στήσιμο και τη σκηνογραφία υπογράφουν οι Παρασκευή Γερολυμάτου και Ανδρέας Γεωργιάδης από τη Μικρή Άρκτο.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της έκθεσης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Έκθεση του Δημήτρη Μανίνη «Από το φαίνεσθαι στο είναι»

Ο εικαστικός Δημήτρης Μανίνης την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 20.30 εγκαινίασε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την δεύτερη αναδρομική του έκθεση «Από το φαίνεσθαι στο είναι».

Η Έκθεση αυτή είναι η επόμενη που πραγματοποιεί ο Δημήτρης Μανίνης και ακολουθεί εκείνη της Μπιενάλε της Βενετίας όπου ο εικαστικός ήταν προσκαλεσμένος από το Διεθνές Ίδρυμα Εικαστικών Antonio dal Ponte.

Πρόκειται για 35 έργα που καλύπτουν, αντιπροσωπευτικά όλων των περιόδων, των 45 χρόνων, της εικαστικής δραστηριότητάς του.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της έκθεσης

Keywords
Τυχαία Θέματα