Πολιτική θύελλα για τις παρακολουθήσεις – Στο τραπέζι η πρόταση μομφής

Μπαρούτι μυρίζει η Βουλή με την κυβέρνηση να είναι προετοιμασμένη για όλες τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετά την επίσκεψη του στην ΑΔΑΕ φαίνεται πως με τις κινήσεις του θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος το πόρισμα του προέδρου της ΑΔΑΕ,

Χρήστου Ράμμου που αποτελεί, όπως ισχυρίζεται, αποδεικτικό στοιχείο για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και παραγόντων της εθνικής άμυνας της χώρας από την ΕΥΠ, προϊδεάζει για αποκαλύψεις στη Βουλή.

Το σκληρό ροκ ξεκίνησε από χθες βράδυ με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει όλο νόημα  μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή», καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Με το χθεσινό παραλήρημα του Αλ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη χθες για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον «Α2» και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν», ήταν η άμεση απάντηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες. Είναι βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να προσπαθεί να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η Κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και τους νόμους και αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας μιλήσει καθαρά από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση των επισυνδέσεων, εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές .

Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε θεωρούν… καλοδεχούμενη μια πρόταση μομφής καθώς θα δοθεί η δυνατότητα για μια αναλυτική σύγκριση της διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στόχαστρο και ο Ράμμος 

Η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο της σκληρής αντιπαράθεσης και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο με τον Γιάννη Οικονόμου να κάνει λόγο για περίεργη προνομιακή του σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσέφυγε κατά παράβαση συγκεκριμένης διάταξης του νόμου στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για λόγους εντυπωσιασμού, ενώ η ΑΔΑΕ διατηρεί αρχεία με τις διατάξεις του εισαγγελέα και θα μπορούσε να κάνει μια απλή διασταύρωση για να δει αν υπάρχουν άρσεις απορρήτου.

«Τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό. Η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: Μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει.  Χθες όμως εξέλειπε κάθε αμφιβολία.

Ο κ. Τσίπρας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες.

Είναι βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να προσπαθεί να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η Κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και τους νόμους και αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας μιλήσει καθαρά από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση των επισυνδέσεων, εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα