Π. Μαρινάκης: «Στη ΝΔ ακούγονται διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα, όμως προχωράμε ενωμένοι»

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και όλες οι διαστάσεις της συζήτησης επ' αυτού, με έμφαση στη χθεσινή ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ από τον εισηγητή του νομοσχεδίου 'Ακη Σκέρτσο, κυριάρχησαν στην τηλεοπτική συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δεν είναι ζήτημα πόλωσης και διχασμού. Είναι μια ρύθμιση μιας πραγματικότητας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως «με σεβασμό η κυβέρνηση με πρώτο τον πρωθυπουργό ακούει όλα τα παράπονα και όλες τις απόψεις».

Για τη χθεσινή ενημέρωση

που θα συνεχιστεί και σήμερα, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για «μασάζ» ή «φροντιστήριο» αλλά για μια πρακτική που ακολουθείται σε όλα τα νομοσχέδια όταν είναι να έρθουν στη Βουλή μετά το υπουργικό συμβούλιο.

«Μάλιστα το συγκεκριμένο γίνεται πριν το υπουργικό συμβούλιο, συζητούνται είτε στην Πειραιώς είτε σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του εισηγητή του νομοσχεδίου, των ανθρώπων του κόμματος και των βουλευτών», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι τώρα η όλη διαδικασία έχει μεγαλύτερη δημοσιότητα λόγω των αντιρρήσεων. «Μα η Ν.Δ. ένας από τους λόγους που παραμένει ισχυρό κόμμα εξουσίας και μεγάλη παράταξη όλα αυτά τα χρόνια είναι γιατί όλες τις διαδικασίες τις σέβεται, με τις διαφωνίες που υπάρχουν, ακούγονται όλες οι απόψεις και στο τέλος της ημέρας προχωράμε ενωμένοι.

Και χθες ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, τις οποίες τις έχετε ακούσει και εσείς από ανθρώπους που τις διατύπωσαν, βουλευτές, και δημοσίως».

Σε ερώτηση για το αν τελικώς μεταπείστηκαν κάποιοι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Στο μυαλό των βουλευτών και στο τι θα κάνουν ως προς τη συνείδησή τους στο τέλος που είναι η ψήφιση δεν μπορώ να μπω.

Θα σας πω, βλέποντας και αντιδράσεις μέσα από τη ζωηρή συζήτηση, η οποία τι χαρακτήρα είχε; Έγινε μια αρχική παρουσίαση από τον εισηγητή επειδή είναι ο συντονιστής του σχεδίου για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, όπως ήταν στο πρόγραμμα της Ν.Δ. -και αυτό δηλαδή είναι κάτι το οποίο υλοποιείται- και στη συνέχεια ακούστηκαν απόψεις κυρίως οι βουλευτές μετέφεραν απόψεις των πολιτών των εκλογικών τους περιφερειών.

Θα σας πω ότι είδα αυτό το οποίο έζησα και εγώ τους τελευταίους μήνες με τον εαυτό μου. Όταν αρχικά αρχίσαμε να συζητάμε το θέμα και εσωτερικά και εγώ είχα κάποιες επιφυλάξεις προς κάποια ζητήματα γιατί δεν ήξερα την πραγματικότητα.

Όταν κατάλαβαν, δηλαδή, πολλοί βουλευτές και το βλέπω και με πολίτες που συζητάμε ότι για παράδειγμα το θέμα της υιοθεσίας, είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Δηλαδή ένας άνδρας ή μια γυναίκα από το 1946 μόνος του ή μόνη της μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί. Εδώ και κάποια χρόνια αυτός ο άνδρας ή αυτή η γυναίκα μπορεί να συνάψει και σύμφωνο συμβίωσης.

Αρα, αυτό που λένε κάποιοι «δεν θέλω αυτοί οι άνθρωποι να μεγαλώνουν παιδιά», που δεν το καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι ή εμείς τα ετερόφυλα ζευγάρια είμαστε όλοι κατάλληλα a priori.

Όλοι κρινόμαστε στην πράξη αλλά εν πάση περιπτώσει, συμβαίνει. Και τώρα το Κράτος τι έρχεται και λέει; Δεν θα κρύβουμε αυτά τα παιδιά, δεν θα κρύβουμε αυτούς τους ανθρώπους και μάλιστα η Πολιτεία θα αξιολογεί όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια αν και οι δύο- ενώ τώρα κρίνει μόνο τον έναν- αν είναι κατάλληλοι για υιοθεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης, Στη ΝΔ,marinakis, sti nd