Όμηρος Τσάπαλος: Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ

Την υποψηφιότητα του με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο Όμηρος Τσάπαλος.

Δημοσιεύοντας φωτογραφία του με τον πρωθυπουργό, ο Όμηρος Τσάπαλος δήλωσε ότι αποχωρεί απο την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΦΚΑ για να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών

με την Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

Αποχωρώ απο την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΦΚΑ για να είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία.
Τους τελευταίους 27 μήνες προσπάθησα να προβάλλω το έργο που έγινε στον Οργανισμό προς όφελος 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Έργο χειροπιαστό που ακουμπά τις ζωές και την καθημερινότητα όλων μας.

Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δημόσιας Διοίκησης, αυτό των εκκρεμών κύριων συντάξεων, αντιμετωπίστηκε οριστικά. Πλέον δεν θα πρέπει να ντρεπόμαστε για τα “βουνά” των συντάξεων που βρίσκονταν ξεχασμένα σε αποθήκες και υπόγεια. Πλέον η χώρα μπορεί και εκδίδει νέες συντάξεις σε 60 ημέρες, ενώ η Γερμανία χρειάζεται 74. Βεβαίως και υπάρχουν ακόμη ορισμένες εκκρεμότητες, όπως υπάρχουν σε κάθε συνταξιοδοτικό σύστημα σε όλο τον κόσμο. Όμως το μεγάλο πρόβλημα λύθηκε και αυτό νομίζω πως το αναγνωρίζουν όλοι.

Αισθάνομαι επίσης υπερήφανος γιατί αποκαταστήσαμε την χαμένη επικοινωνία των πολιτών με τον μεγαλύτερο δημόσιο Οργανισμό της χώρας. Το 1555 ήρθε για να μείνει και έχει ήδη εξυπηρετήσει πάνω απο 5,6 εκατ. κλήσεις πολιτών. Δημιουργήθηκαν επίσης 80 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία myEFKAlive και ενισχύθηκε η συνεργασία του ΕΦΚΑ με τα ΚΕΠ. Δημιουργήσαμε πολλαπλά κανάλια εξυπηρέτησης για να κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητα των ασφαλισμένων. Ενώ τα ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΕΠΑ άλλαξαν εντελώς την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.
Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο απέναντι σε κάθε μας μεταρρύθμιση δεχτήκαμε σφοδρότατες αντιδράσεις! Αντιδράσεις για τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους. Αντιδράσεις για τις συντάξεις fast track. Αντιδράσεις για το 1555. Αντιδράσεις για τις προκαταβολές συντάξεων, για τους νέους Γενικούς Διευθυντές απο τον ιδιωτικό τομέα κα.

Απέναντι στις αντιδράσεις απαντήσαμε με περισσότερη δουλειά και αφοσίωση στον στόχο. Με στόχο να προστατέψουμε το συμφέρον των ευάλωτων συμπολιτών μας. Εκείνων που βασανίζονταν απο το χειρότερο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης. Και πιστεύω πως το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια. Έχει αποδείξει πως δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Και φυσικά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Kostis Hatzidakis που με εμπιστεύθηκε και που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των μεταρρυθμίσεων. Υπο την ηγεσία του έγινε πράξη αυτό που πολλοί προεξοφλούσαν ως κάτι το ανέφικτο.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Panos Tsakloglou, την Γενική Γραμματέα Pavlina Karasiotou για την άριστη συνεργασία. Και φυσικά τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, τους υποδιοικητές Alexandros Varveris, Νίκο Χουρδάκη, Γιώργο Γκράτσιο και Νίκος Παγώνης, τον Διοικητή του ΝΑΤ Konstantinos Tsagkaropoulos και τον Πρόεδρο του ΜΤΠΥ Nondas Atsaves, όπως και τον επικεφαλής της Ομάδας Έργου για τις εκκρεμείς συντάξεις Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Στην θητεία μου στον ΕΦΚΑ γνώρισα άξια στελέχη που υλοποίησαν τις μεταρρυθμίσεις. Τόσο εντός του Οργανισμού όσο και στις εταιρίες με τις οποίες συνεργαστήκαμε. Τους ευχαριστώ επίσης όλους!

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που συνεργαστήκαμε καθημερινά για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα. Και τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του ΕΦΚΑ που σήκωσαν και αυτοί σημαντικό βάρος για την βελτίωση της εικόνας του Φορέα προς τα έξω.
Συνεχίζουμε στις γειτονιές της Αθήνας. Για να παλέψουμε και εκεί για τον αδύναμο και τον ευάλωτο συμπολίτη μας.
Με σεμνότητα, σοβαρότητα και αλήθεια!
#Omiros_gia_tin_Athina

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όμηρος Τσάπαλος, Ανακοίνωσε,omiros tsapalos, anakoinose